View Single Post
stare 05.08.2012, 17:34   #9
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem z simsami na Windows 7

Hmmmm.... Nie mam pojęcia. To może być jakaś niezgodność modów, a może gra się źle zainstalowała. Jak tak sobie przypomnę, bo dawno mi się gra nie wyłączała, no to może to być wadliwy mod, albo... Może spróbuj dodać grę do wyjątków zapory. No bo skoro Simsy działały przed zmianą Windowsa no to co innego niż widzimisię Windowsa może być nie tak... Tego DEP'a to ja bym jednak zrobiła.

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

Co prawda screeny są z Windowsa XP, bo kiedyś grałam na XP, ale Windows 7 niewiele się różni pod tym względem. Klikasz prawym na Mój Komputer\Właściwości. Z lewej strony okienka jest lista opcji, wybierasz tą na samym dole, czyli: "Zaawansowane ustawienia systemu". A dalej to już identycznie jak w poradniku. Dodajesz pliki, całą listę. Z podstawki TS3.exe i TS3W.exe. A potem wszystkie pliki uruchamiające dodatki, czyli np TS3EP01.exe. A jak już je wszystkie dodasz, i zdecydujesz się na 3Bootera, to dodajesz też plik 3booter.exe. W przypadku Windowsa 7, to jest on i dobry i zły. Dobry, bo jest stabilniejszy od poprzedników (przynajmniej z mojego doświadczenia, rzadziej robię formata), a jak się ma wersję 64 bit to już w ogóle miodzio. Jest jednak upierdliwy jak Vista, to całe uruchamianie jako administrator, DEP, zapora... Trzeba się niestety namęczyć, jak się chce zmusić Simsy 3 do pracy.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem