Wtedy nie zrobili fortuny to teraz też by raczej to nie wyszło ;p Chyba, że byłoby to podobne do pewnej gry internetowej, właśnie bardzo podobnej do simsów, nie pamiętam nazwy, ale przechodzą przez nią ogromne, realne pieniądze.
A ze starzeniem się to dlaczego by nie? Słuchaj, gdyby ustalili jeden tylko próg wiekowy, ale jakiś dłuższy taki coś jak życie epickie w TS3, to każdy by zdążył pograć

Jak siedzisz to grasz, jak nie to nie, ale sim zawsze się starzeje. To byłoby ciekawe bo by zmuszało ludzi do dbania o swoje konto (tym samym dbając o kieszenie EA

).
Z drugiej strony - wyszkolenie takiego sima, nauczenie go umiejętności itd to jest sprawa dużo szybsza i prostsza niż wyszkolenie wojownika w jakimś MMO więc śmierć sima ze starości, gdybyśmy nie wchodzili do gry przez długi czas, nie byłaby aż tak bolesna, bo wyszkolenie nowego sima nie byłoby specjalnie trudne.
Plus to, że użytkownicy The Sims to grupa specyficzna, dość łatwo nudzą się jedną postacią i albo tworzą nowe albo grają potomkami tej postaci, więc takie starzenie się simów bez naszej ingerencji nie miałoby jakiegoś specjalnego wpływu na grę ludzi

Wręcz przeciwnie, wydaje mi się, że byłoby to ekscytujące, jakbyśmy zapomnieli o naszym biednym simie, a po zalogowaniu dostali komunikat o tym, że zmarł tyle i tyle dni temu
Oczywiście majątek sima i jego wszelkie zdobyte przedmioty zostawałyby dla gracza i mógłby go rozdysponować pomiędzy nowego sima, albo pomiędzy rodzinę tego zmarłego. Ja sobie nie wyobrażam teraz niestarzenia się simów, dla mnie to konieczność bo gram zawsze pokoleniami