Cytat:
Napisał vatri
Niech mi ktoś, proszę, wytłumaczy, dlaczego nie można używać soczewek? To nie jest ingerencja w geny, to tylko soczewki. Jeśli my możemy za ich pomocą zmienić kolor oczu, to czemu simy nie mogą?
|
Vatri, pozostajemy przy takich kolorach oczu, jakie mają simki w oryginale. Bez żadnych zamienników i bez soczewek - tak jest po prostu sprawiedliwiej. Nie chciałabym, aby kolor oczu (albo, o zgrozo, jakość takich soczewek) stał się głównym czynnikiem decydującym o wygranej, bo tutaj chodzi przede wszystkim o dobranie odpowiedniego makijażu i fryzury. Na tym właśnie polega ten konkurs.
Cytat:
Napisał Aoi
@vatri: a ja się zastanawiam, dlaczego można stosować wszystkie maski oprócz masek na nos. Moim zdaniem to jest taka sama ingerencja w wygląd jak np. zmarszczki.
|
Aoi, już Ci odpowiadam: jeśli podkreślisz urodę sima kącikami do ust, to czy będzie to tak samo wyraźna zmiana, jak w przypadku użycia maski na nos? Nie sądzę. Dobrze dobrana maska na nochal, potrafi diametralnie zmienić wygląd całego sima - równie dobrze mogłabyś użyć jakiegoś innego skina niż oryginalny, aby uzyskać ten sam efekt. Chociaż nos z profilu będzie wyglądał identycznie, jak przed nałożeniem maski, z przodu będzie prezentował się całkowicie inaczej. Taki zabieg może zmienić jego kształt, szerokość, ułożenie skrzydełek nosa czy nawet pozorną wielkość. Pieprzyki czy kąciki oczu/ust są mniej inwazyjne od masek na nos i dlatego zdecydowałam, że ich użycie będzie dozwolone w tej edycji. Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne
Cytat:
Napisał Aoi
Ale ja mam jedno pytanie: czy mogę mieć default cienia do powiek jaki jest na oryginalnej simce? Tak czy siak go zmienię, więc po metamorfozie go na mojej pracy nie będzie. A trochę ciężko mi go znaleźć w folderze downloads.
|
Co do tego cienia - jeśli nie różni się zbytnio od oryginału, to nie widzę problemu. W przeciwnym wypadku możesz skorzystać z fotki, którą zamieściłam w regulaminie. Jeśli napis Ci przeszkadza, usuń go w programie graficznym (z Jadźki akurat będzie łatwo), tylko dopisz pod spodem, skąd pochodzi zdjęcie.
Ostatnie dwa zdania kieruję właściwie do wszystkich - jeśli z jakiś powodów nie możecie użyć wizerunku któregoś sima przed metamorfozą, skorzystajcie z moich fotek.
Cytat:
Napisał easey
http://i.imgur.com/aCGqi.jpg
usunęłam wszystkie podejrzane nazwy i eskiny i w ogóle skiny , a dalej jest jakiś inny...
zrobiłam tylko jedną fotkę na szybko :x
|
Już jest zdecydowanie lepiej, ale różnica jest wciąż widoczna. Mam też wątpliwości co do pomadki, ale może to właśnie wina tego skina. Easey, może po prostu przenieś cały folder Mods na pulpit i ściągnij tylko to, co będzie Ci potrzebne do przygotowania prezentacji? Nie będzie chyba tego wiele, co?

Po przesłaniu pracy, mogłabyś usunąć te rzeczy i na powrót wsadzić swoje dotychczasowe dodatki. Inny pomysł nie przychodzi mi do głowy...
@down:
Masz dużo czasu, więc sądzę, że coś wymyślisz