Razem z Fallenką wymyśliliśmy pewien konkurs (tzn. ja wymyśliłem, a Żona mi pomogła dopracować ^^).
Zabawa polegałaby na wyłonieniu spośród użytkowników najlepszego detektywa (miesiąca, tygodnia, kwartału - zależy co ile taka zabawa byłaby powtarzana). Na forum poukrywane byłyby różne wskazówki co do dalszych poszukiwań. Przykładowo: w jakimś temacie podpowiedź wskazywałaby na to, że kolejnej należy szukać w opisie jakiegoś działu - oczywiście nie byłoby to takie jednoznaczne. Stopniowo gracze zbliżaliby się do rozwiązania zagadki opisanej w temacie o rozpoczęciu edycji konkursu. Oczywiście, aby nikt nie znalazł odpowiedzi przez przypadek sporo rzeczy należałoby załatwiać przez PW ze mną lub moimi "pośrednikami". Nagrodą dla najlepszego detektywa mogłaby być ranga do czasu rozpoczęcia kolejnej edycji zabawy lub wypisanie w jakimś temacie jako "Najlepszy Detektyw (Miesiąca, Tygodnia, Kwartału itp.)". Jak można się domyślić po tym, że piszę w formie pierwszoosobowej - z wielką chęcią będę koordynował zabawę. Niestety, nie mam odpowiednich uprawnień do edycji tematów i ukrywania w nich podpowiedzi, więc tym musieliby zająć się Moderatorzy. Ważne jest to, że po skończonej zabawie podpowiedzi bym usunął i forum znów stałoby się "czyste". Tytuł najlepszego detektywa otrzymywałaby osoba, która pierwsza znajdzie rozwiązanie całej zagadki.
Co Wy na to?