Ja kupiłem niedawno ZG za niecałe 60 zł

Rzadko kupuję przy premierze, a ZG nie jest moim faworytem jeśli chodzi o dodatki. No i mogę napisać swoje wrażenia...
...Otóż dodatek ogólnie jest fajny, jednak nie rzuca mnie na kolana. To co najbardziej mi się podoba, to dużo nowych interakcji związanych z karierami, mechaniczny byk i sporo ciekawych elementów do parcel publicznych. Miasto ładnie zrobione i ma fajny klimat, ale dziwnie mi się w nim gra, wydaje się dość smutne i puste.
Problemów z opanowaniem simów i ich karier nie miałem nigdy i tu nie jest inaczej.
Nie podobają mi się formy przesłuchań. Sim powinien stawać na scenie i dawać pokazową piosenkę, a nie śpiewany telegram przed właścicielem lokalu. A co do samych właścicieli, to mój sim wdał się w romans z jedną właścicielką i nie mógł z nią ani iść na randkę, ani mieć dzieci bo ona ciągle była w lokalu a do domu wracała po 23 i wtedy nie chciała przyjechać bo było za późno...
No i trochę skopana sprawa ze scenami, bo te wielkie hale do koncertów służą zarówno jako teatr a druga jako stadion, więc już nie postawię ich np. w AP bo po co mi dwa teatry i dwa stadiony? A usunięcie starych zniszczy klimat miasta.
Nie podoba mi się też mała różnorodność repertuaru piosenkarza.