Cytat:
Napisał anie_1981
Pobrałaś też moduł cheatów? Chociaż głupie pytanie, raczej pobrałaś, skoro możesz ustalać relacje. Osobiście nie wiem jak to zrobić, bo nigdy nie miałam takiej potrzeby by grzebać w drzewie, a jak wiadomo, "potrzeba matką wynalazków". Jak już w końcu dorwę się do Master Controllera, to spróbuję poszukać tych opcji.
|
Ha, widzisz, wcale nie takie głupie!

Mam tylko podstawę moda, reszty nie ściągałam. Nigdy nie czułam takiej potrzeby, bo, jak już kiedyś wspominałam, Master Controller służy mi głównie do edycji simów w CAS. Może rzeczywiście spróbuję pobrać ten dodatkowy moduł i wtedy coś pokombinuję... Na jakiej zasadzie to działa? Po prostu pobieramy odpowiedni pliczek, ładujemy go do Mods i po odpaleniu gry, cieszymy się większą ilością dostępnych opcji w MC, tak?
Wracając do sedna, generalnie sama jestem przeciw gmeraniu w drzewach genealogicznych, ale zmusiła mnie do tego sytuacja. Matka dziecka jest nastolatką, ojciec młodym dorosłym. Mieszkają razem, mają zamiar się pobrać, a dzieciak w drzewie połączony jest tylko z matką - zupełnie tak, jakby ona była wiatropylna... Taki drobny szczegół, ale psuje mi całą koncepcję

Chyba jednak zabiorę się za to dopiero po aktualizacji gry i modów.