View Single Post
stare 08.09.2012, 18:32   #7
Juhas

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Dwa wcielenia, dwa stany umysłu....

Dobrze, awięc czas na pierwszy odcinek

#1- Nocni Łowcy.

Księżyc był wysoko na niebie. To właśnie wtedy kiedy obfituje najbardziej w swoje promienie działa trochę inaczej niż zwykle. Ludzie często po prostu mdleją z niewiadomych przyczyn. Jednak stare Moonlight Falls kryje w swoich lasach istoty o wiele bardziej podatne na jego blask…. Można rzec że w jego świetle wręcz szaleją, stają się bestiami które myślą tylko o nieudolnym poskromieniu swoich instynktów, jednak z różnym skutkiem.

-Piękną mamy dzisiaj noc, dobrze że nie ma pełni..

-O tak, nie chciałbym znowu rozszarpać swojej pościeli, czy listonosza….
Nagle przywódca się zerwał i niuchając wokół siebie wyszeptał:
-Czekaj, coś chyba mam. Hej! Tędy, wyczułem coś!

-Gdzie? O jest, kurczę, pięknie pachnie!

-No, to musi być gruba sztuka… Biegiem! Nakazał "krótkowłosy", bo tak nazywano go w watasze.
-Cholera, gdzie on jest? Zwiał?

-Niestety, głupi zając! Dobra, na całe szczęście mam coś na ząb…

-A dla mnie? Też jestem głodny! Daj gryza!
-Uspokój się, jestem wilkiem alfa i mam większe prawa do mięsa! Dobra, do domu!
-Nie odpuszczę! Jesteśmy tak samo rasowi! Z tym że moja rodzina ma dziedzicznie większe kły....
- Co powiedziałeś? Odszczekaj to!
- No to pokaż co tam masz....

Oczywiście Panowie wymienili sobie nawzajem widoczki pysków.

- I co? Kto ma większe kły?
- No dobra, wilku alfa, niech ci będzie.....

W drodze powrotnej jeden z panów obwąchał jeszcze drugiego.

-Czemu tak cuchniesz?
-Wpadłem w jakieś bajoro podczas polowania…

Ich zachowanie nie było nietypowe jak na ten stan. Wkońcu następujący opis idealnie odzwierciedla prawdziwą duszę wilkołaków.

Bestie te są jakże łakome i podatne na wpadanie w wściekłość. Jednakże to nie zmienia faktu że w przeciwieństwie do krwiopijców są o wiele bardziej emocjonalne i ciepłe… Jeśli któryś z nich zakocha się w człowieku nie będzie odstępować go na krok i obieca mu ochronę aż po własny kamień grobowy… Ale zdobycie serca wilkołaka nie jest łatwe, wkońcu są bardzo inteligentne, szczególnie w ludzkiej postaci. Niejedna kobieta traci zdrowy rozsądek na ich widok i nic dziwnego, wkońcu dysponują pokaźnymi mięśniami, gorącym sercem i temperamentem oraz nieprzeciętnej jakości twarzą. Hiszpańskie klany wilków, wiecznych łowców nocnych, leśnych strażników i prawych obrońców, wiele jeszcze można o nich powiedzieć. Niestety przez setki lat wiele rodów zostało skundlonych, niektóre na wskutek działalności ręki ludzkiej zupełnie wyginęły. Obecnie tylko trzy rodziny zachowały czystą rasową krew i bogatą w tradycję kindersztubę. Jednak nie zamieszkują już swojego rodowitego miasta, czy też kraju….. Emigrowały do Ameryki, do miasta z aurą magiczną gdzie żadne z tych stworzeń nie jest piętnowane za swój byt i charakter. Trzy wielkie pokolenia, setki rodzin o nieczystej mieszanej krwi, walki o terytorium i władzę, śmierć i porwania, to już przeszłość. W dobie intelektu kunsztowni zwilczeni gentlemanowie posiadają dodatkową przydatną umiejętność, dyplomację. To ona doprowadziła do zakopania toporu niezgody, do podpisania paktu o terytorialności i roszczeniu praw do ziem, na którego mocy jeden z trzech rodów ma reprezentować swoją rasę i dowodzić terenami zdobytymi przez inne. Jedyną przeszkodą na tej drodze są wampirze hierarchie które mają całe miasto za swoje i wciąż nękają swoich wrogów. Jednak niedługo to się zmieni, będą musieli stać ramię w ramię z wrogiem który stanie się towarzyszem w walce, w walce o lepsze jutro…..

P.S. Odrazu chciałem przeprosić za wszelakie chmurki, kryształki itp. nad głowami postaci. Pilnowałem by ich nie było ale popsuły jednak kilka zdjęć, a modów na nie nie wgrywałem bo nie potrafię nawet
Ale przynajmniej mogę powiedzieć że samcem alfa jest ten który miał zielony kryształ nad sobą na jednym zdjęciu

Pozdrawiam i zapraszam do czytania kolejnych odcinków które niebawem się pojawią

Ostatnio edytowane przez Juhas : 30.04.2013 - 18:03
Juhas jest offline   Odpowiedź z Cytatem