View Single Post
stare 11.09.2012, 20:37   #4
Krashan

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - wrażenia z gry

Mój pierwszy post na forum
Pozwolę się podzielić na szybko moimi opiniami na temat tego dodatku. Sam pomysł mimo, że znacznie odbiegający od tematyki poprzednich rozszerzeń wydawał się ciekawy w praktyce okazał mocno rozczarowujący i po trzech dniach zabawy nie bardzo mam chęć na dalszą przygodę z "Nie z Tego Świata" więc najpewniej wybiorę inną okolicę i wrócę do nieco bardziej "normalnej" rozgrywki.
Najbardziej irytujący element jaki nam zaserwował producent to zombie o ile czytając pierwsze krytyczne opinie nie byłem w stanie ich zrozumieć jako, że u mnie wspomniane "kreatury" zachowywały się w miarę normalnie i tylko podczas pierwszych pełni nieznaczenia dawały znać o sobie to później stan ten uległ zmianie.
Większa gromada zombie pewnego razu wcale nie znikła wraz z końcem nocy tylko cały dzień czatowała na moich simów pod murem ogradzającym dom i ogród i tak już zostało, dobrze, że dwie osoby w rodzince władały magią i miały dzięki temu okazję poćwiczy zaklęcia na nich. Poirytowany sytuacją i przychodzącymi w ciągu dnia zombiakami sięgnąłem po kody aby je kasować, niestety kolejnego dnia powracały niczym bumerang.
Ja nie wiem czy producent testował ten dodatek przed wydaniem i co zamierzał osiągnąć dodając tak upierdliwe zombie, ale efekt tego jest taki, że mocno mnie zniechęcił do gry.
Przy tym problemie nawet mało realistyczne postacie duchów z ludzkim zachowaniem i potrzebami to mały pikuś.
Moim zdaniem "Nie z Tego Świata" to najgorszy dodatek do Sims 3 a może nawet w ogóle do simsów jaki widziałem a mam praktycznie wszystkie odsłony serii.
Krashan jest offline   Odpowiedź z Cytatem