View Single Post
stare 21.09.2012, 12:51   #11
Juhas

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Dwa wcielenia, dwa stany umysłu....

#7- Miejsce zbrodni.

Panowie wyszli z budynku komendy i mieli ruszyć na miejsce. Pojechali osobno, dla Normana było to o tyle atrakcyjne że Blayk nie zrobił na nim pozytywnego wrażenia…

Na miejscu roiło się już od mundurowych. Nic dziwnego, wkońcu sprawa ślepca jest ogromna jak na takie senne miasteczko i pobudza do działania wszystkie tutejsze organy.

Carter był widocznie wściekły, chociaż jakby się mu przyjrzeć jest wciąż poddenerwowany…
-Podaj raport.
-Ofiara nie żyje już od pięciu godzin. Zwłoki znalazł mężczyzna, był akurat z psem na spacerze. Najpewniej jest to sprawka ślepca, denat nie ma oczu…

-Cholera, musimy działać psia jego mać! Mamy do ocalenia nową ofiarę naszego sukinsyna, porwano dziś pastora. Jayden, rób swoje i wracaj na posterunek, ja biorę akta sprawy i jadę. Od dzisiaj działamy w jednej drużynie.

Policjant jeszcze pstryknął palcami na znak pożegnania i poszedł.
Potem wsiadł do swojego wozu i pojechał, a Norman zaczął robić swoje. Włączył specjalistyczny sprzęt i rozpoczął oględziny.

-Czwartek godzina dwudziesta piętnaście, Bulwar Zachodni trzy przez sześć, pobocze tartaku.
Chodził po terenie aż doszedł do ciała ofiary.

- Uwaga do IWO, ofiara leży na plecach. Jest nią niejaka Laura Klaren. Obok niej leży czerwona róża posmarowana kleistą substancją, wygląda na to że jest to miód. Ciało zostało pozbawione oczu, prawdopodobnie przed śmiercią. Rany powierzchowne na rękach powstałe na wskutek przypalania papierosami.

-Dodatkowo można zaobserwować dziwną bliznę na szyi, podobną do miejsca po ugryzieniu. Ofiara wygląda na mocno wycieńczoną fizycznie, zabójca musiał się obchodzić z nią bardzo drastycznie.
Gdy Jayden poszedł dalej zauważył ślady opon, które różniły się od tych zostawionych po samochodach policyjnych.
-Uwaga do IWO, zlokalizowane ślady opon, przekaż do bazy danych do późniejszej analizy.

Norman wyłączył swój sprzęt i już miał odejść gdy jego uwagę przyciągnęła mała figurka stojąca obok w krzakach wrzosowych. Przedstawiała ona roślinę na wzór rosiczki, jednak kształt kwiatu przypominał jednak łeb krowy.

-Co to za szkarada?! Poruczniku, proszę zabezpieczyć ten obiekt jako przedmiot związany ze sprawą. To już wszystko z mojej strony, liczymy z Panem Blaykiem na całą dokumentację dnia, zeznania świadków i podłoże geograficzne dotyczące sprzedaży i hodowli pszczół oraz czerwonych róż.
Agent wszedł do swojego samochodu i odjechał…

I to tyle na dziś Mam nadzieję że się Wam podobało
Zapraszam do komentowania

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Juhas : 21.09.2012 - 12:53
Juhas jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.