Rodzina Shelder , odcinek 6
Damon czuł , że te odgłosy to sprawka Lyndy. Ona używała swoich mocy w nieumiejętny sposób , żeby tylko być na swoim. Wiedział , że musi ją pokonać dla dobra rodziny. Myślał , że jeśli ją pocałuje to przejdzie na jasną stronę mocy.
Umówił się z nią o 19:00 na cmentarzu.
Jego małżeństwo z Rittą przeżywało kryzys. Nocy nie przeznaczali na uprawianie miłości przez dziwne zainteresowania Damona. Do tego dostał pracę w ośrodku naukowym , czasu wolnego miał niewiele , a spędzał go w ogrodzie lub w piwnicy. Tak też było tego dnia. Samotnie spożywała posiłek.

Włączyła komputer i sprawdziła e-mail. Przez przypadek odkryła ciekawą korespondencję z Lyndą. Myślała , że już dawno nie utrzymywali kontaktu ze sobą. A jednak.

Później weszła na czat i zaczęła rozmawiać z transwestytą. W Simternecie można poznać dziwnych ludzi.
~~~
Cmentarz w AP , godzina 19:00
Lynda zniecierpliwiona czekała na mężczyznę.

Dopiero po godzinie się zjawił.
-Przepraszam za spóźnienie , miałem nadgodziny w pracy.
-Pracujesz w Amber Gold?
-Nie. W laboratorium im. J. Feretelehajteneregocego
-To chyba jacyś Ruscy z Zachodu czy co , skomplikowane nazwisko.
Wziął w rękę różdżkę. Musiał zrobić co w jego mocy , żeby zniknęła z tąd.

Lyn też się skupiła. Wierzyła , że to ona zwycięży.

To była naprawde ciężka bitwa. Czarnula była coraz słabsza. Przegrała walkę.

Damon wiedział , że to czas by zadziałać. Uważał , że jeśli ją pocałuje raz , wtedy już nie będzie zła. Rzucił na nią zaklęcie miłości. Oddalili się by nikt ich nie widział. A jakby tam był prywatny detektyw?

Pocałowali się.
~~
Urwał mu się film. Nic nie pamiętał z tego wieczoru. Obudził się w swoim łóżku.

Gdy Ritta się obudziła zauważyła , śpiącego męża. Była wściekła na niego , lecz jego widok ją zaskoczył. Natychmiast zawołała go do salonu.
-Co ty sobie wyobrażasz? Szlajasz się po nocach , czatujesz z tą czarną , może jeszcze się z nią puściłeś?

-Zrozum. Ja to zrobiłem dla ciebie. Za dawnych czasów się zmieniła. Teraz chce cię zabić. Nie chcę do tego dopuścić.

Teraz zrozumiała. On to zrobił z miłości. Nie chce , żeby zginęła. Przytuliła go mocno.

Postanowili cieszyć się każdym dniem spędzonym razem.
BONUS
Miał na co patrzeć