View Single Post
stare 05.10.2012, 21:53   #343
Kicaj

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Stories by Kicaj

Dziś miałam wstawić ostatni odcinek, ale niestety źle się czułam i takie tam. Ale będzie bonus, który początkowo stworzyłam z zamiarem zrobienia epilogu. Teraz mam inną koncepcję, więc mogę wstawić tę parę fot.

Dokładnie dzisiaj mija pięć miesięcy od wstawienia pierwszego odcinka na (jeszcze wtedy stare) OJSG. Niby już widnieje data dnia kolejnego, ale ja na wyświetlaczu mam dwudziestą trzecią, więc pozostańmy przy tym, że jeszcze jest 5.10.
W ramach tej pamiętnej daty cofniemy się odrobinę w czasie.

Enjoy.

BONUS

Alba zdjęła z półki zakurzony album, który rok wcześniej podarował jej Gibon w ramach urodzin. Zawierał on zdjęcia z czasów jej dzieciństwa. Podejrzewała, że to Kleo podkradła rodzicom z półki jeden z wielu tomów i podczas ostatniej wizyty oddała bratu, aby ten w odpowiedniej chwili przekazał go siostrze.
Co prawda Alba podziękowała za prezent i nawet okazała umiarkowaną radość kiedy odpakowywała go z kolorowej bibuły, jednak w głębi ducha wiedziała co się z nim stanie - zaginie wśród wielu książek od której uginały się półki jej wiekowej szafki.
Jednak dzisiaj, po dwunastu miesiącach, przełamała swoje lęki i odważyła się spojrzeć na stare fotografie.
Na pierwszej stronie widniały zdjęcia z jej wczesnego dzieciństwa, z dnia, w którym Lander'owie wprowadzili się do AP i podekscytowani nowym domem - jeszcze nawet nieumeblowanym - upamiętniali ulotne chwile. Ludzie na nich byli szczęśliwi i biła od niech miłość. Każda z fotografii była opisana odręcznym pismem jej matki.

Alba - lat cztery oraz Dexter.

Dexter&Alba - świat do góry nogami.

Pamela&Alba - lot do gwiazd.

Pamela&Alba - pierwszy sen w nowym domu.

Dexter&Pamela

I to ostatnie, sprawiające więcej bólu niż mogłaby się spodziewać, przez które z trzaskiem zamknęła album:

Portret rodzinny.

Ostatnio edytowane przez Kicaj : 05.10.2012 - 21:57
Kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem