Robaczku, to znów ja! Mwhihihi. <:
A tak na poważnie, znalazłam chwilę, żeby ocenić Twoje postępy, więc do dzieła. (Prawdopodobnie powtórzę czasem to, co pisali inni, bo przejrzałam resztę komentarzy i część z nich pokrywa się z moim zdaniem.)
Cytat:
Napisał Robaczek :)
Danielowi podczas lotu też coś się nie podobało. Zdziwił, dlaczego Dominik ma ciemny kolor włosów.
|
Zdziwił
się. To czasownik zwrotny.
Cytat:
- Hej, jesteśmy. Nawet nie spodziewałem się, że ten dom jest taki świetny. Powiedział Daniel.
- No witam, zazdroszczę Ci coraz bardziej tej działki na wyspie. Agnieszka się zasmuciła.
|
To chyba ktoś już Ci pisał, prawda? Albo mi się wydaje.
W każdym razie:
- Wypowiedź - opis.
Nie:
- Wypowiedź. Opis.
Cytat:
- My mamy jasne włosy, a On ma czarne, więc coś mi tu nie gra...
- Miałam inny kolor włosów, po prostu je przefarbowałam! Agnieszka nie wyglądała na wiarygodną.
|
W Simsach to chyba uzasadnione pytanie, ale genetyka w rzeczywistości płata różne figle. Któryś z przodków mógł mieć ciemne. Ale rozumiem, że to realia gry, więc nie będę się tego czepiać.
Na wiarygodnego się nie wygląda. Można wyglądać wiarygodnie, ale nie na wiarygodnego. Tak samo - brzmieć wiarygodnie, a nie brzmieć na wiarygodną. (Bo przez telefon brzmi się, a nie wygląda. Chyba, że to jakaś nowa technologia.)
Cytat:
Wziął dziecko, posadził je i podał mu jedzenie.
|
Zabrali Dominika ze sobą? A to nie miało być tak, że laska będzie ich z dzieckiem odwiedzać? Chyba się pogubiłam...
Cytat:
Daniel poczuł dziwną więź, której nie mógł pojąć.
|
Zakochał się! :3
(Nie, poważnie, zrobisz z niego geja?)
Cytat:
Minęło kilka godzin, Adele zeszła na dół i zdziwiła się widząc obcego mężczyznę w domu.
Zawołała ojca. W jej oczach burzyła się nienawiść do tego gościa...
|
Skoro można zakochać się od pierwszego wejrzenia, to i znienawidzić się da, tak?
Nie widzę tu sensu. Tzn. okej, zrozumiałabym, gdyby Adele znała gościa wcześniej i nie miała z nim dobrych kontaktów. Wtedy byłoby logiczne, że się wścieka, że siedzi u nich w domu.
Ale to chyba normalne, że sąsiedzi czasem odwiedzają nowych lokatorów i nie ma w tym nic złego, żeby trochę u nich posiedzieli? Czemu się wściekła? I skąd ta nienawiść?
Może ma pms? Mi też się zdarza "czasem" nienawidzić wszystkich dookoła c: Albo jest w ciąży, takie huśtawki też są podobno normalne.
Cytat:
O 22, kiedy dziewczyna otworzyła drzwi i zobaczyła Konrada, od razu go wyrzuciła.
|
Zły sąsiad, za długo siedział.
Cytat:
Mały nie jadł z nimi ponieważ, już spał.
|
Cytat:
Wiedziała, że jak ojciec się dowie to, już po niej.
|
Przecinek stawiaj przed "ponieważ", a nie po. Jeśli czasem masz problemy ze stawianiem przecinków, to spróbuj powiedzieć zdanie na głos. To taka rada od ciotki muchy. Przecinek to moment, kiedy musisz się zatrzymać. Czy lepiej brzmi:
mały nie jadł z nimi ponieważ
...
już spał
czy może:
mały nie jadł z nimi
...
ponieważ już spał?
W drugim cytacie analogicznie.
Cytat:
Po kolacji, umyli zęby , wzięli prysznic oraz położyli się spać.
|
Tu to samo. "Po kolacji" nie jest czynnością, ale określeniem czasu. Przecinki generalnie stawia się, kiedy punktujesz czynności, a więc byłam tam, zrobiłam to, kupiłam tamto i wróciłam do domu. Przecinek po "po kolacji" jest więc zbędny.
Cytat:
Zeszła na dół usiadła pry stolę i czekała na jedzenie.
|
Jestę stołę.
(Przepraszam, musiałam).
Cytat:
Schowała mały talerz pod bluzkę na którym, było dzisiejsze śniadanie, o foliowała je i zaniosła na górę Kamilowi.
|
Na temat tego fragmentu już pisano - nie mam nic nowego do dodania (a mogłabym mieć).
Cytat:
Dziękuję Juhas !
|
Abstrahując od spacji przed przecinkiem, wielki plus ode mnie! Podrzuciłeś Juhasowi tekst to zbetowania, prawda? Mądry ruch, bo nawet jeśli Ty nie widzisz błędów, to ktoś inny może je zobaczyć. C:
Cytat:
- O to ty. Jak miło, nie ma sprawy, już biorę Lizie i idziemy we czwórkę.
|
Lizia? To pies? Od kiedy mają psa?
Cytat:
Rozmowa mogła trwać wielki, jednak opisałem najważniejszy moment, gdy Adele zadała pytanie, na którym opierała się jej egzystencja.
- Kamil, ale najgorsze będzie jak on cię tu złapie!
|
Jej życie opiera się na tym, że złapią jej chłopaka w jej pokoju, czyli tam, gdzie być go nie powinno? To takie... aż słów brakuje.
Cytat:
Rozmiawiali godzinami, wręcz cieszyli się sobą. Byli uradowani, mieli wspólne cechy i tematy
Konrad tak się napalił, że zaprosił Daniela do domu. A mężczyzna bez chwili zastanowienia się zgodził.
|
Czyli jednak geje?
Cytat:
Podczas drogi Konrad wysyłał różne znaki miłosne typu: oczko, przytulanie, komplementy itd…
Gdy doszli do domu pooglądali tv, zjedli obiad porozmawiali, jednak każdy wie jak to się skończyło.
|
Jednak geje. c:
Cytat:
- No sory, ale żadne mile nas nie rozdzielą i i tak będziemy razem! KPW ?- Wtrącił się do rozmowy również Kamil.
|
Kamil, cóż, szybko zmienia postawę. Cofnijmy się pół dnia(?) wstecz:
Cytat:
- Nie, że się boję tylko jak twój ojciec się dowie, to mi nogi z dupy powyrywa.
|
Co alkohol robi z ludźmi...
Cytat:
Ty gnoju wypieprzaj mi z pod mojego dachu!- Zdenerwował się Danio
|
Spod, jeśli już.
Cytat:
Po małej awanturze dziewczyna dostała, szlaban na tydzień za przetrzymywanie pasażera na gapę.
|
Wytłumacz zasadność przecinka przed szlabanem, bo ja jej nie widzę.
I paru innych przecinków też by się przydało.
Plus zmieniasz cały czas czas. Raz ojciec "wchodzi" do pokoju a za chwilę "zauważył". Musisz postawić albo na czas teraźniejszy, albo na przeszły i trzymać się jednej wersji.
Czy dobrze brzmi dla Ciebie zdanie "Kuba wchodził po schodach i upada"?
Co wytknęłam, to wytknęłam, ale reasumując jestem zadowolona. Robaczku, wciąż nie jest idealnie, ale jest o niebo lepiej. Nadal dużo pracy przed Tobą, ale ten pierwszy, najważniejszy krok już zrobiłeś.
Rozwijaj dalej swój styl, słuchaj ważnych porad, nie załamuj się i dąż do perfekcji! Jeszcze tu zajrzę z nadzieją, że kolejne odcinki będą jeszcze i jeszcze lepsze. C: