Pozwolę sobie na małą recenzję nowych opcji.... Myślałam, że to pływanie w oceanie mi się jakoś bardziej spodoba, a tu tak... bez emocji do tego podeszłam. Rozpoczęłam nową grę w Sunlit Tides, oczywiście wzięłam sobie Przyjemniaczków. Pływanie jak widać na fotkach, jest tam też bar-statek z Barnacle Bay. A te łódeczki na wodzie koło baru, to pobrałam kiedyś z jakiejś strony, pewnie mts, ale pewna nie jestem.
Skakanie na trampolinie wygląda dobrze, na trampolinie są dwie opcje "zrób Bombę" i po prostu skocz, już nie pamiętam jak to ujęli. Bomba to oczywiście skoczenie z podwiniętymi nogami, na "pupę", żeby był duży rozbryzg wody. Normalne skakanie to taka wersja bez pirueta, ale Marysia nie ma kondycji (umiejętności sportowej).
Co do nowego trybu wstawiania pokojów, to mam naprawdę mieszane uczucia. Z jednej strony jest to naprawdę szybki sposób na budowę grywalnego domu, dla ludzi którzy chcą po prostu szybko zacząć grać. Jednak z drugiej strony, to normalne budowanie jest chyba lepsze... Niby po ustawieniu pokojów oczywiście można wprowadzić zmiany, ale jak mam poświęcić extra czas na edycję każdego pomieszczenia z osobna, żeby było po mojemu, to chyba pasuję... Nie znalazłam metody na stworzenie własnego zapisanego pomieszczenia! Ale.. ciekawostka... Nie wiem czy EA się zapomniało i z rozpędu dali ten znaczek, czy może jednak da się jakoś zapisać własne pomieszczenie, ale... Po prawo na tym pasku z pokojami jest znaczek sortowania, no nie wiem jak to nazwać, coś takiego jak w katalogach, żeby pokazywały się tylko rzeczy zmienione przez użytkownika. Byłam w BuyDebug, jest tylko nowa kulka edycji parcel publicznych pod konkretną porę roku.