View Single Post
stare 19.11.2012, 06:47   #1249
Kosia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

@Kamil:
Jak na moje oko to masz zdecydowanie za malo ramu, to moze byc wina wyrzucania.
Ale ok, CPUID normalnie instalujesz, masz skrot na pulpicie i go odpalasz, powinno ci sie pokazac takie okienko jakie wkleila tutaj Podkomisarz_Bunny. Oprocz tego zeby sprawdzic parametry calego komputera radze sciagnac program HD Tune do sprawdzania dysku twardego, szczegolnie zakladke health (Podkomisarz Bunny - tez to mozesz zrobic, przynajmniej bedzie wiadomo czy wasze kompy sa 'zdrowe' , oprocz tego sciagnij program Everest lub Ultimate, zeby pokazac wszystkie parametry komputera, poniewaz
nie podales karty grafiki czy dysku twardego.
Sadze jednak, ze w wiekszosci jest to wina Ramu, bo z takim to tak naprawde da sie grac chyba na niskich, max. srednich ustawieniach. Szczegolnie moze scinac, gdy masz duzo dodatkow.

@Podkomisarz_Bunny
Grzeje ci sie bardzo procesor, zarowno podczas gry jak i nawet okresu bezczynnosci.
Masz laptopa, wiec powiedz mi, czy masz jakas podkladke pod niego? Warto ustawic laptopa na jakims rownym podlozu, poniewaz od dolu jest sporo wentylatorkow, musza miec przestrzen zeby nie grzac sie od spodu.
Ja swojego laptopa trzymam na czterech malutkich ksiazeczkach, ktore unosza go o jakies 3cm nad podlozem i wentylatorki od dolu maja przestrzen.
Zawsze mozna uzyc podkladki, ale slyszalam i czytalam, ze nie sa zbyt dobre.
U ciebie wyglada to zdecydowanie na przegrzewanie, te temperatury sprawdzalas na najnizszych ustawieniach?
Proponuje 'ulozyc' na czyms laptopa i sprobowac nie grac w trybie okna, sprobowac na pelnoekranowym.