Cytat:
Napisał kelk
ok  1. jeśli mam wszystkie dodatki to gram na mapie podstawowej?
2. Jeśli mam dodatki i dany np mebel jest dedykowany do konkretnego dodatku to skorzystam z niego na podstawie?
|
1. No tak - podstawa to podstawa, baza, na której opiera się cała gra. Bez niej wszelkie dodatki są nic nie warte i nie mają prawa działać. Podstawa po prostu być musi. Na niej wszystko się opiera i na niej właśnie grasz. Reszta to... tylko dodatki

2. Wszystko zależy od tego, o jakim "dodatku" w ogóle mowa. Jeśli myślisz o oficjalnych dodatkach (Na studiach, Nocne życie itd...), to oczywiście. Pisałam wcześniej, że to nie jest tak, że każda z części to osobna gra. One wszystkie są ze sobą powiązane. Dodają tylko nowe przedmioty i interakcje do podstawy, wzbogacają ją, tak jakby upiększają

Jeśli w podstawie masz np. jakiś stół, to po zainstalowaniu oficjalnych dodatków ten stół cały czas będzie działał. Dojdą po prostu nowe przedmioty, te stare pozostają i możesz ich normalnie używać.
Jeśli natomiast pisząc "dodatek" masz na myśli dodatek ściągnięty z internetu, czyli jakiś przedmiot, to jeśli jest on przypisany do jakiejś części gry, to nie pójdzie na samej podstawie. Musi być kompatybilny z wersją, jaką posiadasz. Innej rady nie ma.
edit:
ooo, Rudzielec mnie wyprzedził