View Single Post
stare 12.12.2012, 15:34   #1016
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:
Napisał Malin
.sims2pack mogą się instalować w innych katalogach, nie tylko Downloads?
Ofc, że mogą!
W Clean Installerze po kliknięciu na "Install" w tym okienku, które wyskoczy, odznacz "default installation" i w "select installation folder" znajdź sobie np. pulpit, żeby na nim łatwo namierzyć poszczególne pliki No i w "file extension" zmień na "package". Potem jeszcze raz "install" i będzie tak jak trzeba

Co tej "aplikacji" - mam 2 teorie.
I pytania - gdy wprowadzasz na osiedle simkę, pojawia się ten błąd? I czy miałaś może kiedykolwiek jakieś skiny typu townified/genticized? Czy w innym otoczeniu dzieje się to samo? (w przypadku sima wprowadzającego się na osiedle podczas gdy Dwl masz w takim stanie, jak teraz)
Cytat:
Wykluczam winę komputera
Ja też.

moncia12 - płytka oryginalna? Masz jakiś program typu Daemon Tools, Alcohol 120%?
Btw, ciekawy sposób z tym napędem
kamilaf10 - pograj chwilkę jedną rodzinką z Miłowa, zapisz grę, wejdź do Dziwnowa, też pograj jedną rodzinką, zapisz. Wróć do Miłowa i do tej rodzinki, którą grałaś i zobacz, czy gra wygląda tak jak w momencie jej zapisywania. To samo zrób z rodzinką z Dziwnowa.
No i koniecznie napisz, co się działo, bo na tej informacji mi najbardziej zależy

Cytat:
Taka ciekawostka - mam InSimenator
Mogłam Ci poradzić przerzucenie się na InSimena (bo sama dzięki niemu kupuję i wybieram simom ciuchy - tak jest szybciej i prościej imo), ale nie zrobiłam tego, bo to by w gruncie rzeczy nie rozwiązało problemu... Na jakiś czas to jest dobre, ale skoro tu napisałaś o tym problemie, to rozumiem, że chciałabyś go jakoś rozwiązać...
No a skoro piszesz, że po ściągnąć ubrań z neta Ci się tak zrobiło, to przyczyna jest oczywista
Podejrzewam, że były one zrobione pod inną wersję gry, niż ta, którą Ty masz i stąd te konflikty. W przypadku dobrze zrobionych ubrań oczywiście w przypadku takiej sytuacji nie ma mowy o ingerencję w zachowanie innych plików, a ten u Ciebie wystąpił - wniosek nasuwa się sam.
No i nie jestem pewna, czy pozbycie się tych plików zmieniłoby stan rzeczy.

Ostatnio edytowane przez Liv : 12.12.2012 - 15:40
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem