View Single Post
stare 13.12.2012, 19:30   #1018
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Liv, wybacz, że dopiero teraz odpisuję, ale musiałam to wszystko posprawdzać, a dopiero dziś znalazłam wolną chwilę.
Cytat:
Napisał Liv94 Zobacz post
Ofc, że mogą!
W Clean Installerze po kliknięciu na "Install" w tym okienku, które wyskoczy, odznacz "default installation" i w "select installation folder" znajdź sobie np. pulpit, żeby na nim łatwo namierzyć poszczególne pliki No i w "file extension" zmień na "package". Potem jeszcze raz "install" i będzie tak jak trzeba
Masz na myśli, że muszę tak robić przy przyszłych instalacjach? A co zrobić z tymi już zainstalowanymi "chustkawiegdzie" plikami? Da się je w ogóle znaleźć/zmodyfikować?
I taka jedna rzecz mnie interesuje jeszcze... Nie pamiętam teraz, czy instalowałam te domy Cleanem, czy tym zwykłym instalatorem. Nie mam jeszcze wszystkich dodatków (brak mi CW i 3 akcesoriów "ze środka") i zastanawiam się, czy ten instalator mógł mimo wszystko poinstalować niekompatybilne pliki, widząc zainstalowany ostatni dodatek (RiO)? Clean może by nie przepuścił, ale nie wiem, co z tym drugim.

Cytat:
Co tej "aplikacji" - mam 2 teorie.
I pytania - gdy wprowadzasz na osiedle simkę, pojawia się ten błąd? I czy miałaś może kiedykolwiek jakieś skiny typu townified/genticized? Czy w innym otoczeniu dzieje się to samo? (w przypadku sima wprowadzającego się na osiedle podczas gdy Dwl masz w takim stanie, jak teraz)
.
1. Próbowałam wprowadzać na tę parcelę (na której zauważyłam błąd) kolejnego sima i simkę - za każdym razem jest błąd, bez względu na płeć. Ta parcela jest eaxisowa, w Kwitnących Wzgórzach, "Domy na kółkach" czy siakoś tak ona się zwie. Nigdy jej sama nie modyfikowałam. Robiłam reinstal OŻ, ale na tej parceli błąd i tak się powtarza - postać się wprowadza, podpisuje papiery i wyskakuje "aplikacja".
2. Nigdy nie ściągałam nic typu "townified/genticized", a skiny defaultowe miałam tylko jedne, dokładnie te, nigdy ich nie wymieniałam na inne i nie miałam z nimi problemu. Ale! Przeszukałam dziś ten Dwl i znalazłam pliki z nazwą "gen" - są to oczy stąd. Defaulty na pewno wybierałam z tych "default" i one też mi zawsze działały, ale dodatkowo mam też tę drugą paczkę, której nawet dość często używałam na robionych w Warsztacie simach. Mam je od dawna, nie wiem, czy mogą mieć jakiś związek z błędami.
3. Inne otoczenie - no właśnie. Najpierw jeszcze raz weszłam w Kwitnących Wzgórzach do mojej rodziny, w której robiło się czarne tło. Oczywiście znów się to pojawiło, gdy chciałam przebrać faceta. Potem przetestowałam Donalda Szpadla - i tu wszystko działa poprawnie Trochę u niego posiedziałam, przebierałam chyba z 10 razy i błędu nie zanotowałam. Potem zmieniłam okolicę na Jaskinię Pokrzyku - nie znalazłam tam tych "domów na kółkach", ale wprowadziłam 2 różnych simów na różne osiedla i nie było żadnych problemów. Podobnie z ich zmianą garderoby.

Na moje oko błąd tkwi w tej eaxisowej parceli w Kwitnących Wzgórzach i miastowym simie, którego poślubiła moja simka. Pytaniem tylko dla mnie pozostaje, co te błędy powoduje.
Parcela nie ma żadnych dodatków z neta, chyba, że siedzi w niej coś defaultowego, czego nie udało mi się usunąć (bo może warto wspomnieć, że te wcześniej zainstalowane parcele miały defaulty, m.in. skrzynki na listy). Z simem są problemy od samego początku - gdy tylko się wprowadził i po raz pierwszy podszedł do lustra zmienić wygląd. Z poprzednim miastowym narzeczonym tej simki (którego potem wykopałam z domu) takich akcji nie było.

Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałam Chętnie zapoznam się z Twoimi teoriami dotyczącymi "aplikacji".
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem