View Single Post
stare 27.12.2012, 02:43   #10
Mile

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Simowe rodziny Mile18

@up

Błędy ortograficzne nie powinny się zdarzyć ponieważ cały tekst piszę w Wordzie i jak tu wkleję też sprawdzam pisownię, nie pokazuje żadnych.
Za dużo przecinków może się zdarzyć, ponieważ wstawiam je często instynktownie i mój instynkt może mnie zawieźć. Nie jestem doskonała niestety.
Na kropki też staram się zwrócić uwagę, jak jakiejś zabraknie to świat się nie zawali. Zawsze staram się dialogi zaczynać od dużej litery i oddzielać myśli myślnikami. Jak w jakimś przypadku tak się nie stało, to bardzo mi przykro, że tak cię to razi. Zawalam dialogi - być może są naiwne i w tekście jest dużo powtórzeń, staram się to zmienić, ale nigdy nie mówiłam, że to będzie powieść.

Piszę jakby w imieniu Giny, a to co się dzieje obok, jest konieczne do rozwinięcia akcji i wtedy ogólnie opisuję w narracji trzecioosobowej, chyba każdy może się zorientować o co chodzi, dobrze będę dodatkowo oddzielać np gwiazdkami.

Jeżeli chodzi o ostatnią sytuację, Fabian powiedział Ginie, że kończy z tym i ona mu uwierzyła, jest jego córką, kocha go i jeżeli ojciec mówi, że tak zrobi to dlaczego ma mu nie zaufać. Na tym polega miłość, wszystkiemu wierzy, wszystko znosi, we wszystkim pokłada nadzieję. Jest czysta i nie pamięta złego.

Cieszę się, że tak dokładnie przeczytałaś moje posty, tak trzymaj!!!
pozdrowionka