View Single Post
stare 28.12.2012, 10:14   #876
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Cytat:
Napisał Matthevios Zobacz post
No, najtaniej z allegro, ale boję się kupować z internetu, bo wiecie jaka jest nasza poczta Polska, nie obchodzi ich co jest w pudełku tylko rzucają jak popadnie, a w sklepie wydam na to z ponad 150 zł jak się nie mylę.
Wszystkie moje płyty kupiłam używane na allegro i każda doszła w nienaruszonym stanie. Przecież mają one solidne plastikowe opakowanie, a dodatkowo każdy sprzedawca wyśle to w kopercie bąbelkowej, więc ryzyko uszkodzenia, czyli np. pęknięcia płyty, jest minimalne. Ja niestety nie pracuję, więc nie mogę sobie pozwolić na nowe płyty i wydawanie np. w Empiku kwot rzędu 50 zł za dodatek. Na allegro kupuję już od wielu lat i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, bym dostała uszkodzoną przesyłkę, bo za każdym razem były solidnie pakowane. Zresztą, zawsze można ugadać się ze sprzedawcą, by towar jakoś dodatkowo zapakował, przecież od tego jest właśnie e-mail czy telefon... Wystarczy wybrać dobrego sprzedawcę, osobę z dużą liczbą pozytywnych komentarzy. Nie ma się co bać, kiedy można upolować naprawdę świetne okazje. Ja samą podstawę w idealnym stanie kupiłam za 30 zł, dodatki chodzą po 20-30 zł, akcesoria po 10 zł... Oszczędność ogromna.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem