View Single Post
stare 16.01.2013, 11:23   #8
Dżiglipaff

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Na początek przedstawię moją sytuację

>gram jednym otoczeniem już 5 lat, cały czas tymi samymi rodzinkami (i ich potomkami), nie ma opcji zmiany otoczenia
>za późno dowiedziałam się o hacku blokującym generowanie miastowych - mam prawie 1500 simów w całym otoczeniu
>usuwanie głupich npców przy pomocy poradnika Liv mi nie pyka, po usunięciu otoczenie nie chce się wczytać

i teraz faktyczny problem, bo tamto "jakoś" można przeżyć:
-kilka dorosłych simek, takich, którym bliżej do emerytury samo zmieniło mi się na studentki, jakby się cofnęły w czasie. Powiązania z rodziną, ich dziećmi nadal są, mają tylko mniej umiejętności, niespełnione cele życiowe (tzn, jedna nie miała platynowej aspiracji, mimo, że wcześniej spełniłam jej cel życiowy). Postarzyłam je insimenatorem + dodałam nieco dni, żeby nie byly 3x mlodsze od swoich mężów i chyba jest ok.
Tylko że z jedną mam kolejny problem, jest tak jakby "niewrażliwa" na konkakt z innymi. Gdy kliknę na innym simie, pojawiają się 3 opcje: schlebiaj, wyproś i chyba zarządzaj grupami, przy czy po wybraniu którejkolwiek, oboje się "przestawiają" jak przy resetowaniu, ale się nie resetują. Kilkakrotnie usuwałam ją moveobjects on - nie pomogło. Przeprowadziłam ją do innego domku - nie pomogło. Zachowuje się też tak dziwacznie na parcelach publicznych, gdy gram inną rodzinką i tylko przychodzi jako miastowa.

Da się to jakoś rozwiązać inaczej niż poprzez nieoczekiwany pożar? Czy może jest "zaraźliwe"?