View Single Post
stare 30.01.2013, 15:02   #9
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Kwiatowa 12 - Dom Donowanów

No i ocena właściwa.
Mieszkańcy urodą nie grzeszą Jak dobrze, że czasy, w których grałam na oryginalnych eaxisowych twarzach już minęły...
No ale mniejsza z tym...
Bryła+ogród - dziwnie mi się patrzy na tej powtarzające się bez większego sensu drzewa. Kiepskim posunięciem okazało się również zrobienie płotu z tego samego materiału, z którego jest balustrada przy wejściu do domu. "Odstające" eaxisowe lampki napłotne również nie wyglądają dobrze. Pozdrawiam klepsydrę z InSimenatora
Sam kształt bryły jest bardzo fajny i miło widzieć dach o mniejszym kącie nachylenia niż standardowe 45 stopni. Nie bardzo jednak odpowiada mi sposób, w jaki bryła jest pomalowana. Jakkolwiek cegła jest jednym z głównych pokryć ścian wszystkich moich simowych domków, tak tutaj w połączeniu białym tynkiem niby wyszedł modern, ale nie do końca. Moim zdaniem jest to źle wyważone. Okna powinny być większe i rozstawione symetrycznie w przypadku tego domu.
Ogródek za ubogi - nie miałaś pomysłu na otoczenie basenu? Btw, bałabym się skakać z trampoliny ustawionej w takim miejscu
Salon (a gdzie jest jakieś wejście, ja się pytam?) - to NIE jest modern. A powinien być. Nie bardzo tu cokolwiek do siebie pasuje. TV można było wstawić gdzieś indziej Nie mówiąc o tym, że na zdjęciach z simami - obojętnie, co jest głównym tematem fotografii - kryształki NIE powinny się znaleźć!
Ah, widzę wejście. Zdjęcia powinny mieć zamienioną kolejność jak sądzę. To może zapytam - jaki sens ma ustawianie telewizora na wprost wejścia?! Chociaż nie, w sumie sens jest... Simowi złodzieje powinni Ci udowodnić, jaki
Chciałaś ładnie zagracić miejsce przy wejściu i dałaś tam chyba wszystko, co wychodzącemu simowi jest potrzebne, oprócz lustra, wieszaka na kurtki i butów.
Jadalnia - nuuuda. Żeby chociaż jakiś wazonik z kwiatami stał na tym stoliku
Kuchnia - CHAOS. Już samo pomieszanie stylów każe mi zostawić to pomieszczenie bez słowa. A raczej mówi samo za siebie. Przejdę dalej...
Pierwsza łazienka - wytłumacz mi związek kafelek na podłodze z kafelkami na ścianie. No i roletę zawieszoną na jakiejś dziwnej wysokości
Poza tym znowu pomieszane z poplątanym. A ta śliczna szafka od BB powinna się jak już to znaleźć w innym miejscu w domu.
Sypialnia Darka - chaosu ciąg dalszy. Jakkolwiek jestem w stanie zrozumieć urnę z prochami zmarłej żony, tak dwa rodzaje krzeseł koło siebie są rzeczą nie do przetrwaniania dla mojego poczucia estetyki czy też wyobraźni Tak samo jak dwie sztalugi w jednym domu, brak roślinek i ten okropny, do niczego niepasujący eaxisowey obraz
Sypialnia Damiana i Tekli - nuuuuda + bez ładu i składu.
Druga łazienka - będąc simem wyrwałabym te drzwi razem z futryną i wstawiła inne LUSTRO NA ŚRODKU ŁAZIENKI?! <nie może się nadziwić>
Poza tym, kształt łazienki i miejsce jej umiejscowienia domu wskazuje na to, że to raczej miał być pokój dla dziecka/pracownia, np. MALARSKA.
Ale tu przynajmniej tapety masz w porządku. Bo reszta znowu tworzy mix stylów.

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ściągnęłaś skądś domek i umeblowałaś/przemeblowałaś go, nie zmieniając przy tym nic z trybu budowania. Bryła i rozkład pomieszczeń (czyt. ich wielkość i umiejscowienie w domu) jest nieproporcjonalnie dobry do sposobu zagospodarowania tej przestrzeni.
Poza tym zastanawiające jest to też chociażby ze względu na to, że ziemia na skarpie w przypadku postawienia pustej parceli by się tak nie wyrównała. Chyba, że przeniosłaś domek z terenu nizinnego na wyżynny, ale to przecież bez sensu

4/10

Ostatnio edytowane przez Liv : 30.01.2013 - 15:05
Liv jest offline