Gra bardzo spowalnia + parę bugów
Witam,
Najnowszy dodatek na jakim gram to Seasons + najnowszy dostępny patch.
Niestety gra ma strasznie dużo bugów i w dodatku okropnie spowalnia.. Nie sądzę, żeby spowalnianie miało miejsce przed dodatkiem Pory roku, raczej bym to zauważył.
Spowalnianie polega na tym, że przesuwanie kamery nie jest płynne, a szybkość >>> jest identyczna co >> (upływ czasu). Co ciekawe nie ma problemu z fpsami. Wnioskuje więc, że to procesor nie wyrabia.
Zainstalowałem mod nraas overwatch który likwiduje pomniejsze błędy, resetuje zaklinowane simy i porzucone samochody. No i niestety, likwiduje on od 6000 do 10000 porzuconych samochodów dziennie! Zaraz po likwidacji gra chodzi płynnie, nie ma problemów z kamerą itp. ale to szybko się zmienia.. Nie mam pojęcia co może powodować ten problem. Zmieniłem rodzinę na inną, żeby sprawdzić czy jest to powiązane z moją parcelą, no i okazuje się, że chyba tak. Likwidowana ilość porzuconych pojazdów zmniejsza się do ok. 250 dziennie. W związku z powyższym, nie mam pojęcia co robić. Nie używałem ŻADNEJ zawartości dodatkowej oprócz sąsiedztwa Riverview. Usunąłem go, nie spodziewając się niczego złego, bo gram na Sunset Valley. Coś niepokojącego się jednak zdarzyło, a mianowicie mój sim był niewidzialny, a portretu twarzy nie było. Naprawiło się to jednak po zmodyfikowaniu stroju i nigdy więcej nie był niewidzialny, tylko zaraz po załadowaniu gry po tym jak usunąłem Riverview.
Inne bugi które mnie niepokoją:
- Sim zakłada nie ten uniform co trzeba. Zakłada uniform jakiegoś robotnika podczas gdy osiągnął już poziom 10 w karierze Biznes. Wszystkie uniformy są dostępne w szafie jednak nie można zmienić domyślnego uniformu do pracy, jakiś pomysł?
- Obiekty wciąż niszczą się, pomimo iż mój sim naprawia je mając zdolność która teoretycznie powinno zatrzymać psucie się rzeczy po naprawieniu jej przez mojego sima (wyzwanie technika).
- Wszystkie spotkane osoby to automatycznie przyjaciele, mój sim my cechy wygadany i charyzmatyczny, oraz 4 poziom celebryty i jakieś pokończone wyzwania dot. charyzmy i zdolność kupioną za punkty życiowego szczęścia. Ale czy to wystarcza, żeby każdy napotkany sim był od razu przyjacielem?
Pozdrawiam i proszę o wszystkie, nawet najbardziej banalne rady.
Ostatnio edytowane przez FTR : 04.02.2013 - 12:43
|