Pewnie zauważyliście, że w ciągu roku przewija się aż za dużo okresów okropnego przepychu? Niedawno było Boże Narodzenia i świąteczna mania kupowania, a już przed nami kolejna wielce obchodzona okoliczność – Walentynki. Nie wydaje mi się, bym musiał cokolwiek wam życzyć z okazji tego dnia, ale wszystkim parom, zakochanym, parom, które o sobie nie wiedzą, wszystkim mdlejącym fangirlom i fanboyom miłych 24 godzin w otoczeniu serduszek, amorków i innych strzałek. Wracając trochę do głównego tematu tego działu, w tym miesiącu mam pewny problem odnośnie Tematu Miesiąca, gdyż na chwilę obecną mam kryzys jakiejkolwiek weny twórczej. Cóż, może uda mi się coś wykombinować. Sami się zresztą przekonacie.
Wnętrzarska Moda
No to zaszalejmy. O tej porze zimy zaczynają wchodzić już lekko wiosenne i mocne odcienie zieleni, żółci, brązu i niebieskiego. Dość odważnie, nie powiem.
a) Spotkanie Wieczorowe
[IMG]http://i50.************/35d6xw8.jpg[/IMG]
garnitury i suknie
Od kilku miesięcy nieodłącznym elementem aranżacji jest szmaragd. Tak też jest i teraz. Ponadto do kolekcji dochodzi wręcz wściekła żółć, intensywny kobalt i aromatyczna woń ciepłej czekolady. Całość doprawi mała domieszka krwistej czerwieni.
Miesiąc: luty
b) Kamienie Szlachetne
naturalnie fantastyczne
Każdy z nas chociaż raz w życiu zastanawiał się, jak wygląda to wszystko poza naszą orbitą, na żywo. Artyści często interpretują kosmos w całkowicie odmienne sposoby, zazwyczaj jest on wyjątkowo fantastyczny i onieśmielający. Marcowe połączenie fuksji, winogrona, morskiego i kilku barw spomiędzy brązu i zieleni stworzy intrygującą mieszaninę, która nada wnętrzu oryginalności.
Miesiąc: marzec
Porada Miesiąca: Optyczne powiększenie
Jest to nowy cykl, który będzie pojawiać się w zamian za Temat Miesiąca. Będę tutaj proponował szybkie i w miarę proste rozwiązania, by nadać waszym wnętrzom lepszego wyglądu.
W lutym zaprezentuję wam kilka możliwości powiększenia tudzież poszerzenia wnętrza bez konieczności dobudowywania nowych metrów kwadratowych pomieszczenia. Zgaduję, że wielu z was mniej więcej orientuje się i wie, jak sobie z tym poradzić.
1. First of all, najlepszym, co możemy zrobić by nadać większej przestrzenności naszemu wnętrzu, jest urządzenie go w jasnych i świeżych barwach. Pastelowość i delikatność tych kolorów zlewa się ze światłem wpadającym do środka, powodując, że optycznie staje się ono większe.
2. Skoro już mowa o jasnym umeblowaniu i dodatkach, warto wspomnieć także o tym, że poziome paski (o czym chyba każdy wie) także przyczyniają się do – w tym przypadku – wydłużenia pokoju.
3. Najbardziej widocznym sposobem na oszukanie naszych oczu jest postawienie (przymocowanie) stosunkowo lub bardzo dużych luster po obu stronach pomieszczenia. Osobiście, najczęściej używam tych naściennych.
4. Przydatnym rozwiązaniem bywa także odpowiednio nasycone oświetlenie. Ono także sprawia, że widzimy nasz twór ilekroć większy. Zalecam także wykorzystanie metalowych (lub jakichkolwiek innych błyszczących się materiałów) mebli i dodatków. Odbijające się wówczas światło automatycznie zmienia nasz obraz
Mieszanka Wnętrzarska
Z racji tego, iż mam znowu problemy z simsami (tym razem – problem z zawartością zmodyfikowaną, nie mogę ustawiać na niektórych meblach żadnych innych przedmiotów a także nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem pliku potrzebnego do działania TSR Rig Fix), muszę wykorzystać to, co udało mi się dotychczas i na czas zrobić, tak więc w tym miesiącu połączę dwa działy w jeden, serię „Wnętrza” i „Wybuchową Mieszankę”. Mam nadzieję, że za dwa miesiące uda mi się coś z tym zrobić.
Połączenie szmaragdu, fuksji i niewielkiej ilości czerwieni, stworzyło elegancki klimat, który idealnie komponuje się z nowoczesnym i mniej szykownym wystrojem. Całości towarzyszy aromatyczna barwa gorzkiej czekolady.