View Single Post
stare 22.02.2013, 16:37   #7
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: 254 Globe Street

Ja też skomentuję, no bo jakby inaczej :>
Bryła mi się podoba, no ale ja zawsze podkreślam, że lubię takie proste budynki, bardziej niż cuda na kiju, a zwłaszcza te dzisiejsze dziwne moderny.
Za najbardziej udany uważam oczywiście salon. Jest najbardziej przemyślany i dopracowany. Rzeczywiście rodzinny, na pierwszy rzut oka widać, że mieszka w tym domu para z dzieckiem. Bardzo podoba mi się również łazienka, wzbudziła mój zachwyt już przy pierwszym obejrzeniu.
A co mi się nie podoba - właściwie wszystko to, co zostało już wyżej napisane - wszędobylska cegła - tego nie mogę ścierpieć Może gdyby jej nie było na zewnątrz, to wrażenie byłoby inne, ale w tym wypadku uważam ją już za przesadę, zwłaszcza w sypialni. I kiepskie to usprawiedliwienie, że ją lubisz Kuchnia - lodówka nie pasuje mi do mebli, razi brak firanek, puste blaty i te płytki na podłodze... Szukałabym też krzeseł bardziej zbliżonych barwą do stołu. Kuchnia podoba mi się najmniej z całego domu. Sypialnia - dodałabym lampkę nocną, a usunęła maszynę do szycia, bo średnio mi pasuje do takiego pomieszczenia. A w pokoju dziecinnym zdecydowanie brak zabawek. Gdyby nie tapeta, to nie powiedziałabym nawet, że to pokój dziecka.
Nie licząc tych szczegółów powyżej, dom bardzo mi się podoba. Ja go przede wszystkim widzę w zupełnie innych barwach, na pewno zdecydowanie jaśniejszych, bo te ciemne są nieco przytłaczające i takie hmm... ciężkie? Poza tym, nie ma się czego przyczepić.
8/10
Malin jest offline