Cytat:
Napisał LovettBon
1. Ściągnięte kariery dla simów mi nie działają. Wszystkie wyświetlają się pod nazwą "Sportowiec" albo "Stróż prawa" i różnią się od siebie tylko wysokością pensji. Czy jest coś co blokuje nowe kariery?
|
Podejrzewam, że gdybyś miała grę w angielskiej wersji językowej, problemu by nie było.
Błąd tkwi w samych plikach nowych karier - podejrzewam, że są po prostu źle zrobione.
Cytat:
Napisał LovettBon
2. Dzieci simów o jasnej karnacji rodzą się śniade. Zaciążyłam simkę dwa razy i dzieci nadal są śniade.
|
Oczy mają, powiedzmy, "normalne"? Kiedyś miałam taki przypadek, że simowi, który powinien mieć np. S1, "zrobił się" S2, ale przy okazji zniknęły jego normalne, ściągnięte oczy i w zamian pojawiły się te ze skinu.
Albo, bo doczytałam, że hajtnęłaś simkę z miastowym - masz skiny typu townifified/geneticized?
Cytat:
Napisał LovettBon
Do tego współlokatorzy mi się nie pojawiają i podejrzewam, że to wina skrzynki pocztowej.
|
Tak, to jej wina.
Cytat:
Napisał Malin
Przeważnie wszystkie takie pliki mają w nazwie "default", czasem "replacement", dodatkowo skrzynka może być nazwana "mailbox"
|
W przypadku skrzynek to, niestety, trochę bardziej skomplikowane.
Mailbox owszem i ewent. trashcan, ale pozostaje przecież jeszcze kwestia zbędnych recolorów! Te zaś mają charakterystyczne długie nazwy (odsłyma do posta Księżniczki Mordoru, bo podała idealny przykład), które są ciągiem bezsensownie ułożonych liter i cyfr.
Zresztą, polecam CleanIstallera do przeskanowania Downloads

Hacki zaznaczone są tam na czerwono (wiem, że skrzynka jest zaznaczona jako hack, wiec tym łatwiej). Poza tym w tym bocznym okienku wyświetlają się tekstury, więc można się łatwiej zorientować co jest co.
A jak pliki są nieposegregowane, to łatwiej i prościej je przy okazji posegregować

Np. przedzielić na pół (i jeszcze i jeszcze raz...) i każą połówkę przejrzeć i wywalić co szkodliwe i zbędne
@up: w skrócie można to tak ująć, że za dużo syfu

Chociaż dla gry nawet 1 000 plików to może być "dużo", a co dopiero dla 20 000+