View Single Post
stare 25.04.2013, 10:14   #8
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Rzeczy, których NIE WOLNO robić w grze / Uszkodzenie otoczenia

Odświeżę trochę temat, bo sama sobie z tym dziadostwem nie poradzę

Może zacznę od tego, że przed reinstalką miałam straszny problem z "aplikacją". Wywalało mnie za każdym razem z Przedmieścia i praktycznie od razu z jakichkolwiek wakacji. Dodatkowo miałam problem z męskimi simami i samoczynnym minimalizowaniem gry podczas ich przebierania czy wydawania im poleceń. Zrobiłam całkowity reinstal z czyszczeniem rejestru, bez żadnych kopii zapasowych (wszystko nowiutkie i świeżutkie), który właściwie okazał się zbędny, bo problem aplikacji pozostał. Zaczęłam czyszczenie Downloads'u, przemaglowałam go na wszelkie możliwe sposoby, usunęłam 1 GB dodatków z samego Warsztatu (miałam jakieś problemy z kilkoma męskimi ciuchami, które szczęśliwie wywaliłam), puste meshe i recolory usunęłam programem Delphy's Download Organiser. Okazało się też, że mam niekompatybilną z moją grą wersję Insimenatora i dzięki Rudzielcowi wymieniłam go na ten do RiO. Na początku było lepiej, mogłam już spędzić spokojnie całe wakacje, pojechać na Przedmieście. Jednak problem z "aplikacją" znów powrócił i nie wiem, dlaczego! Wyrzuca mnie praktycznie od razu po przyjeździe na Przedmieście, a na wakacjach spędziłam tylko 2 dni... ;/

Od reinstalki minął jakiś miesiąc, nie zdążyłam nawet dobrze pograć w mojej nowej okolicy, bo najczęściej po prostu wprowadzam tylko zrobionych w Warsztacie simów, żeby im pocykać fotki i wrzucić na Tumblra. Mam tylko jedną rodzinkę, którą dłużej grałam, a reszta to po prostu zainstalowane w okolicy simy. No i wczoraj włączam grę i niedługo po wprowadzeniu (nawet domu jeszcze nie urządziłam, tylko zrobiłam czarowników podtrzymując Insimem dobry nastrój):

Jak to jest możliwe, skoro okolica jest nowa, a ja nie popełniłam żadnego błędu z pierwszego postu??? Przeleciałam ją HoodChecker'em i dostałam spory raport. Tylko że nie bardzo wiem, co mam teraz z nim zrobić. Usunęłam tym programem to, co się dało, wg wskazówek w opisie autora, ale to chyba nie wystarczy? Może ktoś zinterpretować ten raport i napisać mi, co mam zrobić dalej? TUTAJ link do raportu. Być może się pospieszyłam, ale w razie czego mam kopię zapasową tej okolicy sprzed usuwania błędów, więc mogę ją przywrócić i działać od nowa. Bardzo proszę o pomoc, może któryś z tych błędów powoduje od nowa tę "aplikację"? Ja już nie mam na nią innego pomysłu. ;/

edit:
nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale przypomniało mi się teraz, że w tej jednej rodzinie, którą od jakiegoś czasu w tej okolicy gram, simka zbliżała się do wieku emerytalnego, ale dopiero kogoś poznała, więc użyłam Insima, aby przywrócił ją z powrotem do początku wieku dorosłego. I po tej akcji miałam z nią problem, bo nie chciała wykonywać żadnych poleceń (od razu się resetowała), a po kliknięciu na nią innym simem, dostępna była jedynie opcja "Selectable" i żadna inna Wyszłam wtedy z gry nie zapisując jej, a po ponownym wejściu simka była w wieku przed zmianą i wszystko już działało dobrze. Błąd Insimenatora?

Ostatnio edytowane przez Malin : 25.04.2013 - 11:41
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem