View Single Post
stare 02.05.2013, 20:34   #403
Kjalvör

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadam jak gram by Maqrƴǁ ;)

Bardzo fajny odcinek, na serio, nie spodziewałam się takiej akcji. Plus dla ciebie, że zaskakujesz.
Chociaż miejscami miałam wrażenie, że czytam opowiadanie o Adele, Konradzie i reszcie ferajny, takie tam głupie skojarzenie, Dominik kojarzy mi się z Julkiem (obaj są dziwni, jak sam napisałeś), a Jeen właśnie z Adele.
O, a śmierć dziwnego adwokata (baj de łej - czemu on wyskoczył z tego okna?) i brak poruszenia głównej bohaterki, ze śmiercią leżącego sobie Konrada i rozmawiających sobie obok postaci, olewających umierającego. c:
Co by tu jeszcze..?
Brzyk brzyk mnie rozbawiło, o! |D
No i wchodząca jak do siebie, niby martwa starsza siostra. Ciekawe czemu wszyscy ją o to pytają, to, że teoretycznie nie żyje, to nie ich sprawa. ;3
Oczywiście sobie żartuję.
O i mam do ciebie jedno, nurtujące mnie pytanie, bo może nie doczytałam, a moment ten wydaje mi się wyjątkowo ważny. Czemu Klin wzięła krzesło? A nie na przykład brata? (EDIT - już wiem, to Kjalvor jest głupia i nie załapała, że to krzesłem została uderzona bohaterka, więc nie ważne xD)
O i jeszcze jedno. Wiesz, może nie przesadzaj z wulgaryzmami? Taka mała rada. Nie żeby mnie to jakoś wyjątkowo raziło, ale używane z wyczuciem mogą dodawać tekstowi dynamiki i tworzyć specyficzną sztukę (nie górnolotną, ale komu tu na tym zależy?), a tutaj bywają tak dziwnie... nie na miejscu. Może to przez pojawiające się czasami infantylne wypowiedzi bohaterów na przemian z wulgaryzmami, przez co brzmią jak bluzgające ośmiolatki, a może się tylko czepiam? Wszystko jest możliwe, więc nie bierz moich komentarzy zbyt do siebie.
W każdym razie czekam na kolejny odcinek~.

EDIT. W sumie zgadzam się z Love w kwestii śmierci adwokata-szamana. Jesteśmy wszak płytkimi istotami dążącymi za sensacją, więc cóż... ja bym wyjrzała. ^ ^

Ostatnio edytowane przez Kjalvör : 02.05.2013 - 20:43
Kjalvör jest offline   Odpowiedź z Cytatem