View Single Post
stare 08.05.2013, 22:46   #1082
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Uwagi dot. działania forum

Może być to niedogodnością, jeśli w temacie próbuje się prowadzić dyskusję w "czasie rzeczywistym", a moderator akceptuje posty hurtowo, raz na jakiś czas. Na przykład, odpisuje się w temacie jednej osobie i czeka na zatwierdzenie, a w międzyczasie piszą kolejne osoby. A potem zaskoczenie, bo przed nami jakieś nowe, nieczytane posty, więc albo robi się kilka editów, żeby każdemu odpisać (ufając, że autorom zachce się cofnąć w czytaniu do naszej wypowiedzi), albo pisze kolejnego posta i znów czeka... a tu znowu coś nowego przed nami. Taki bałagan myślowy się robi. Albo ktoś odpowiada na jakieś pytanie osoby powyżej, nie wiedząc, że w tej samej chwili zrobiło to już kilka osób. Oczywiście to takie wersje przy temacie z dużą aktywnością, no ale o to głównie się rozchodzi.
Mnie to osobiście ni ziębi, ni parzy, bo w tym dziale nie udzielam się aż tak często, ale jakbym miała wybierać, to też wolałabym wersję bez moderacji. Jeśli wam z tą opcją lepiej, to ok, ale przyznam, że na początku też byłam zaskoczona.
Malin jest offline