Cytat:
Napisał Apocalypsa
'no, ta administracja to ma nas głęboko, no, ja mówiłem, i znowu forum padło, następnym razem na piec miesięcy padnie, gdzie ja tera napisze ze właśnie skarpety kupiłem, no, tak to jest, odkupiliby ino to forumełe w koncu'
|
...nikt nic takiego nie napisał.
Słuchajcie. To jest tylko propozycja. Nikt nie rwie się z motyką na słońce (no, może oprócz Kennyego, ale to pomińmy), żeby od razu zakładać forum awaryjne i przenosić tam wszystkie posty. Cały czas tłumaczycie się rzeczami typu "a kto by tam pisał?", "a co z poradnikami?".
1. Pisaliby wszyscy ci, którzy normalnie piszą tu, na forum. To nie jest przecież tak, że jak jest awaria, to od razu wszyscy całkowicie rezygnują z forum. Ja przykładowo, z niektórymi osobami nie mam w ogóle kontaktu poza forum, a chciałabym z nimi porozmawiać. A co jak się zdarzy awaria? Po to powstałoby forum awaryjne. Aby móc kontynuować rozmowy, bez ich przerywania, "bo awaria".
2. Poradniki to też nie jest jakiś wielki problem. Zawsze można je skopiować i dać credit. Ja tak robię ze zdjęciami na tumblrze i jakoś nikt się nie pluje o te zdjęcia. Wiadomo, na upartego, jakby ktoś napisał, że przykładowo nie życzy sobie, by jego zdjęcia umieszczać na tumblrze - spoko, ja się dostosuję. Robicie z igły widły.
Co do warnów, to ja osobiście rozumiem waszą irytację, ale jednak to jest forum. Wiadomo, wałkować tego samego po 100 razy nie ma sensu, ale z drugiej strony wasze odpowiedzi "i vice versa" też jakoś wiele do dyskusji nie wnoszą
Poza tym, ja mam drobne pytanie do administracji forum, bo domyślam się, że moderacja nie ma takiej możliwości, chociaż kto wie - czy jest możliwość utworzenia kopii zapasowej forum?
Ponadto, czy nie można poszukać gdziekolwiek osoby chętnej, by to forum po prostu kupić od Shootersa? Nie musi to być nawet osoba udzielająca się wiele na forum, a jedynie ktoś, kto naprawiłby w końcu tonę błędów w skryptach, itd. Oczywiście ja nie mówię, że taki chętny znalazłby się od zaraz, ale zawsze warto poszukać