Cześć!
Z racji iż mam trochę czasu, chciałbym uzupełnić informacje o jednej z moich najulubieńszych rodzin.
Tutaj to mniej więcej wytłumaczyłem, ale jest to chaotyczne, więc zrobię to jeszcze raz. Mam przed sobą teraz drzewo genealogiczne i będzie mi łatwiej.
Zaczęło się od tego, że stworzyłem simkę
Stonkę Nastka, która bardzo kochała swój ogród. Na równi z roślinami uwielbiała zapach pieniędzy. Po kilku dniach stała się simoroślą i założyła swój pierwszy biznes. Interesów miała kilka i spróbowała już wszystkiego. Mimo iż otrzymywała pochlebne recenzje od redaktorów, nie zarabiała dużo pieniędzy. Podczas prowadzenia jednego z ostatnich sklepów, stworzyła dwójkę robotów
Dyska i
CyberMychę. Oni pomagali jej w prowadzeniu biznesu. Wkrótce wzięli ślub. Po jakimś czasie z powodu dużych strat Stonka musiała zamknąć swój ostatni sklep. Trochę się podłamała po tym i zaczęła podróżować. Pokochała Wioskę Takemizu. Jej życie zaczęło nabierać sensu i z tego powodu wyhodowała syna
Pomarańcza i niedługo później
Cytryna. Bracia uwielbiali łowić ryby. Później między Stonką, a CyberMychą zaczął narastać spór. Obie simki postanowiły założyć biznes i razem sobie pomagać. Niestety, robotka właściwie nic nie robiła i zaganiała do pracy rodzinę. Pani Nastka pokłóciła się z CyberMychą i po jakimś czasie Dysk z żoną wyprowadzili się do bloku. Wróćmy do simorośli. Po jakimś czasie Pomarańcz wyhodował
Agresta i tak Stonka została babcią. Wkrótce zestarzała się razem z ojcem swojego wnuka. Cytryn wziął ślub z simką
Idą (teraz już emerytką), z którą ma dwójkę dzieci:
Anastazję i
Mariusza. Ten drugi jest teraz dzieckiem w wieku szkolnym, a siostra skończyła studia i wyszła za
Bogusława Żwirka. Mają razem dwójkę dzieci:
Patryka (obecnie na studiach) i
Martynę (małe dziecko). Agrest natomiast wziął ślub z
Dorotą i mają córkę
Patrycję (małe dziecko). W tym czasie do rodziny dołączył
Sławomir (obecnie dorosły) wyhodowany przez ojca. W tym momencie nie żyje Stonka i jej pierwszy syn Pomarańcz. To tyle jeśli chodzi o simorośle. Teraz przejdę do historii robotów. Niestety, u nich nie było zbyt różowo. CyberMycha zaczęła zdradzać męża. Raz jej wybaczył, ale gdy to się powtórzyło rozwiedli się. Niewierna odeszła do
Prof. Walentego Wiosenka (obecnie czarownik ciemności), z którym wzięła ślub. Dysk również znalazł sobie drugą żonę. Wziął ślub z
Amandą Mróz. Pod swój dach przygarnął również jej syna z poprzedniego małżeństwa
Anatola (dziecko w wieku szkolnym). Niedługo później na świat przyszło ich pierwsze (i dla Dyska jedyne) dziecko, córka
Marta. Wkrótce poszła na studia, gdzie założyła bractwo studenckie Nagard-Anaja-Urele-Ciam. Oprócz założycielki należeli do niego: chłopak Marty
Stefan Rycerz, Franciszek Manko i pewien wampir. Każdy miał swoją życiową połówkę. Stefana może kojarzycie ze swoich gier. Jest to członek Tajnego Stowarzyszenia, który ma wybitnie obrzydliwą twarz (ogromne usta i puchate policzki). Marta pozwoliła mu użyć maszyny do operacji plastycznych. Żyło im się bardzo błogo. Niedługo potem okazało się, że Amanda jest w ciąży. Niestety, dziecko nie było Dyska, tylko Wiedźmy Twardziela. Mąż dowiedział się o tym dużo później. Urodził się
Janusz. Spokój w tych rodzinkach przerwało przyłapanie na zabawianiu się w jacuzzi Amandy i Stefana przez Martę. Dziewczyna od razu wyrzuciła niewiernego chłopaka z bractwa i lekko się podłamała. Zawsze była silną dziewczyną, więc bardziej jej było szkoda ojca niż siebie. Gdy Dysk dowiedział się o tej potwornej zdradzie, zażądał rozwodu. Wtedy też Amanda wyznała, że Janusz nie jest jego synem. Pan rycerz zamieszkał z kochanką w bloku. Gdy okazało się, ze ta jest z nim w ciąży, wyrzucił ją i uciekł do skrzyni studentów. Amanda została bez pieniędzy z bliźniakami
Łukaszem i
Rafałem.
Jakoś w tym momencie to wszystko się skończyło. Starałem się na bieżąco informować kto jest w jakim wieku, bo w takim już pozostał. U niektórych rodzin były jeszcze zwierzaki, ale nie pisałem o nich, bo to totalnie pomieszałoby Wam myślenie. XD
Pozdrawiam.