View Single Post
stare 20.06.2013, 19:01   #150
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - przedpremierowe dyskusje

Fakt, powinni dostosować całą grę do nowego dodatku, ale im się nie chce grzebać przy miastach, które już zrobili. Ja podejrzewam, że jeśli będzie taka możliwość by budować w CAW te światy z podwójnym dnem, to może da się zaedytować te stare miasta EA. Ja obecnie mam w grze poprawione wersje miast z mts, z poprawionym trasowaniem, może da się samemu ręcznie dodać to drugie dno...

A co do przeprowadzania się do nowego miasta, czy to z nową łatką, czy bez niej, zasada jest ta sama: Zostają tylko kontakty i drzewko aktywnej rodziny. Wszyscy sąsiedzi, czy to spokrewnieni, czy nie, przestają istnieć dla naszej aktywnej rodziny po przeprowadzce. Dlatego jak ja kiedyś przenosiłam moją wielopokoleniową rodzinę do innego miasta, użyłam moda NRaas Porter. Ma swoje za uszami, ale potrafi to zrobić. Trzeba tylko pamiętać, by po przeniesieniu, zapisać grę i załadować od nowa, przed wszelką ingerencją w przenoszeniu\zmienianiu nazwy rodzinom. I ważna rzecz (przynajmniej dla niektórych), NRaas Porter przenosi też zmarłych, z poprawnym drzewem genealogicznym!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem