View Single Post
stare 26.06.2013, 09:18   #35
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

anizali - da się, ja sobie skopiowałem port z tego nowego miasta i ustawiłem w Sunset Valley. Możesz też znaleźć tą kładkę w buydebugu.

I z tym wiąże się też moje pytanie: ustawiłem ten port, postawiłem jeden z gotowych pływających domków i kiedy każę płynąć simom gdzieś tym domem to machają rekami i pojawia się ten dymek, że nie mogą przejść. Teleportowałem ten dom w inne miejsce na morzu, to samo, przestawiłem ster, udało im się gdzieś popłynąć, ale teraz znowu machają ktoś wie o co chodzi?

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
A mnie ciekawi taka jedna rzecz, w jaki sposób kupuje się te pływające fundamenty (łodzie, na których buduje się dom)? Mamy do wyboru jakiś nowy typ parceli w pustych parcelach, czy może telefonem\komputerem? Jak będę miała dodatek i sprawnego kompa to zaraz wypływam na pełne morze!
Wstawia się port (tylko, że oczywiście nie ma dobrego rozmiaru, więc trzeba użyć moda na dodanie wielkości parceli), później klika na niego tak jakby się chciało go np. przebudowywać i jest nowa ikonka, kiedy się na nią kliknie to wyświetla się lista parcel jakie mogą cumować przy tym porcie (niestety nie ma większych i mniejszych portów), wybiera się parcelę i ona się pojawia. Później można ją kupić przez telefon normalnie. I gotowe domy ustawia się tak jak na normalnych parcelach (jest chyba 5 do wyboru, jeśli dobrze pamiętam) lub buduje się coś własnego.

Ostatnio edytowane przez Vanitas : 26.06.2013 - 09:23
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem