Dzięki, czyli to "normalne". Może jakaś łata to poprawi. Zbudowałam kurort, ale z edycji miasta i zostawiłam go samemu sobie, także nic się tam nie dzieje, spróbuję tam dostosować plażę, może się uda. Może to musi być kurort czy coś. O i taka ciekawostka, bo nie wiem czy wiecie, parcele można normalnie stawiać na pełnym morzu, więc ja ten kurort tak właśnie zbudowałam. Wcale nie trzeba więc odkrywać wysepek, żeby mieć ich sporo, wystarczy postawić parcelę w dowolnie wybranym miejscu

Teoretycznie z modem na tworzenie działek o dowolnej wielkości można stworzyć taką powyżej rozmiaru 64x64, ale jakoś nigdy nie próbowałam...
Jeszcze a propos tego budzenia się Simów o piątej rano, gdy śpią w dodatkowym domu. Napisałam o tym na forum mts i ktoś dał trafną radę (chyba, wciąż to testuję). Jeśli nie zapiszemy gry w nocy (18:00 - 6:00) i nie wejdziemy w tym czasie do edycji miasta, to Sim się nie obudzi ani nie zresetuje. Ja mam moda NRaas Overwatch, a on też ma swoje za uszami (np. kasuje łodzie o 3 w nocy, trzeba tą opcję wyłączyć), także trzeba w Overwatchu wyłączyć taką jedną opcję, ona się tak dziwnie nazywa... "Sprawdzaj stan/obecność Simów"... Nie pojmuję do czego jest ta opcja, ale jak jest włączona, to u mnie Simy się i tak budzą o 5 rano.