View Single Post
stare 02.07.2013, 10:17   #42
Alcioo :33

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Oceń moderatora/administratora - cz. 3

Cytat:
Napisał motyka Zobacz post
widziałem niedawno opinię, że jak admin nie jest w stanie się całkowicie poświęcić forum, to powinien zrezygnować z funkcji - otóż guzik prawda, nie można zapominać o życiu "pozawirtualnym", to by było chore. jednakże jeśli rzeczywiście jestem tu za rzadko, to przepraszam.
A... Ja się nie zgodzę. Okej, rozumiem, że istnieje realny świat, ale dobra. Funkcja administratora na dość dużym forum (bo nie ukrywajmy) jest czymś ważnym. Takiej osobie się ufa, prawda? Załóżmy, że pewien user ma dużo problemów.. Wszyscy na niego najeżdżają, nie ma życia na forum, a administracja i moderacja śpi (to co? My mamy ich budzić?
),
po czym po kilku dniach, jak user jest emocjonalnie wykończony, usprawiedliwiają się "Przepraszam, ale spałem" "Przepraszam, przyjechałem z egzaminów, nie mogłem", albo "uczyłem się na egzamin, ale marnie go napisałem", to przepraszam?! Jak się uczyłeś? Padły teksty typu "Byłam u mamy", ok, ale dopisano do tego "Brat miał nadciśnienie, i pojechał do szpitala", dooobra, pomijając fakt, że nadciśnienie może przejść. No, ale chyba jak nie u mamy, to w szpitalu jest internet, kawiarenka czy inne ustrojstwo na którym można sprawdzić czy na forum wszystko gra!

Cytat:
Napisał motyka Zobacz post
muszę też powiedzieć, że jest mi zwyczajnie przykro, że nie potrafimy normalnie rozmawiać, tylko kłócić się, robić dziecinne podchody typu kilometrowe sygnatury. wielka szkoda.

rzekł motyka
Okej, już szlag mnie trafia! Pewnie wiele z Was spotkało się z usunięciem sygnatury, prawda? Ponieważ była ona za szeroka, najczęściej, ponieważ wysokości większość osób się trzymała. Prawie każdy moderator pisał "Sygnatura max 500 w szerz, ani więcej" Nawet jak o tej 1 piksel byla za szeroka, to automatycznie moderator wyszukiwał, po czym usuwał. Jednak, pewna SUPER, podkreślam SUPER moderatorka złamała tą zasadę (której o dziwo nie ma w regulaminie, what the ****!?) http://i.imgur.com/xNcHwBA.png
Jednak, gdy sprawa wylądowała wyżej "U administracji", dostałem odpowiedź (w sumie nie tylko ja, bo nie tylko ja zgłaszałem nieregulaminową sygnaturę), że sygnatura jest w 100%regulaminowa, i że nie ma się do czego przyczepić! :/ Po czym dziś, jak ustawiłem sobie większą sygnaturę niż 500, podkreślam, że mi osobiście nie rozjeżdżała forum, bo była w ładnym formacie wielkości, to inny z administratorów, usunął mi ją, i napisał wiadomość "nieregulaminowa sygnatura, usunąłem ją"! Dobra... Czy Ta CAŁA ADMINISTRACJA nie umie się ze sobą zgodzić, i ustawić wspólnych zasad, dla wszystkich?! Bo przepraszam, ale jak każdy a Administracji, bądź moderacji, ma mieć swój własny regulamin, to ja do cholery nie wytrzymam. Chyba 10 osób, a do każdej inaczej się uporządkować. W ogóle nie widzę zjednoczenia, wspólnej pracy. Praca administracji leci na łeb na szyję, każdy robi po swojemu, a to właśnie Wy powinniście świecić hartem ducha, i przykładem. Bo, jeżeli przyjdą nowi użytkownicy, zobaczą idiotyczne bany (co niektórzy moderatorzy dają, a oni chyba wiedzą o kim mówię), to przepraszam, ale ja na miejscu tego użytkownika uciekał bym z tego forum jak najszybciej, bo jest to forum o simsach, nie o kłótniach, duperelach w offtopie, rozumiem, że popisać każdy lubi, i nie chcę żeby usuwano ten wątek, ale czasami idiotyzmy tam lądują!
Tak podsumowując to, administracja musi ruszyć tyłek i wziąć się w garść!
A... i tak wyglądały by osoby, które ostały by usunięte z administracji/moderacji. Założyłbym się, że do tego doszedłby jeszcze tekst "Ale co ja zrobiłem? Przecież nic takiego złego, ja chcę tam! łełełele"

rzekł, Maqryll :3
Alcioo :33 jest offline