View Single Post
stare 02.07.2013, 13:44   #58
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: Oceń moderatora/administratora - cz. 3

Skoro chcecie już sobie wydłubywać oczy kłótnią o sygnatury, to ja podam tylko konkretne przykłady, co należałoby sprecyzować w tej kwestii:
Cytat:
2. W podpisie nie powinno się umieszczać obrazków o bardzo dużych rozmiarach, które przeszkadzają w wygodnym przeglądaniu treści forum.
Duże rozmiary = jakie?

Cytat:
4. Umieszczanie obrazków w sygnaturach jest dozwolone, o ile ich łączna wysokość nie przekracza 100 pikseli.
Okej, mamy ustaloną wysokość, a co z szerokością?

Jeżeli modzi/admini chcą usuwać sygnatury, to niech sprecyzują szerokość w regulaminie. Później powstają takie bezsensowne spory o to, czy sygna była za szeroka, "bo u mnie się rozjeżdża a u ciebie nie". Po protu, sprecyzujcie szerokość, dajmy już te 500px, i tyle. Zamiast odpowiadać na takie głupie zaczepki, weźcie się kurde do roboty. Bo z tego co w tej chwili widzę, to wy macie czas i umiecie odpowiadać na takie rzeczy, ale żeby edytować regulamin, co zajmuje góra 3 minuty, to już nie ma pana.
A później wielkie zdziwienie, że użytkownicy mają problem z administracją.

EDIT:
A jeżeli chodzi o "sposób wypowiadania się" to jedyne punkty regulaminu odnoszące się do tego to:
Cytat:
7. Nie musisz zgadzać się ze zdaniem innego użytkownika, ale zabronione jest obrażanie kogokolwiek ze względu na wiek, płeć, orientację seksualną, wyznanie itd.

6. Pisząc odpowiedź podaj argumenty, przedstaw dowód, który poprze Twoją wypowiedź na dany temat.
Nie ma NIC o używaniu sarkazmu i sposobie wypowiadania się. Poza tym, skoro "Szary użytkownik" zdaniem adminów nie powinien używać sarkazmu i innych tego typu wypowiedzi, to moderacja też nie powinna używać sarkazmu odnośnie tej osoby. Wszyscy jesteśmy ludźmi, a moderacja ma za zadanie utrzymywać porządek na forum.

Znalazłam jeszcze jedną rzecz, o której warto wspomnieć, a która, z tego co zauważyłam, jest nagminnie zaniedbywana przez administrację:
Cytat:
7. Konta użytkowników nieaktywnych przez ponad rok są usuwane z forum.
Wchodząc w temat ze zbanowanymi osobami i wpisując ich nicki w wyszukiwarkę część z nich można z łatwością znaleźć jako "zbanowane, ale aktywne". Niektóre konta są "w stanie zawieszenia" już ponad 1,5 roku.

Ostatnio edytowane przez Meryam : 02.07.2013 - 13:54
Meryam jest offline