Od zawsze uważałam, że nie ma ludzi lepsiejszych i gorszych.
Od kiedy trafiłam do obsługi forum.thesims.pl starałam się przedyskutować, co poważniejsze decyzje ze wszystkimi członkami załogi, bez względu na to, czy to administrator, supermoderator czy moderator. Dla mnie liczy się zdanie każdego.
Nie cierpię chamstwa, razi mnie ocenianie ludzi ze względu na wiek.
Uważam, że jednym z najlepszych członków załogi była Zelkam, która była tutaj smodem, gdy miała 11 lat. Obserwowałam jej pracę. Była uprzejma, ale jednocześnie pilnowała przestrzegania regulaminu, a jak trzeba było to i bana potrafiła dać.
Liv bardzo dużo wniosła do Załogi, wręcz zastąpiła Haughtona, który jak "pies ogrodnika" pilnował przestrzegania regulaminu w każdym punkcie, dawał tygodniowe bany za słowo "*****", bo tak było napisane w regulaminie i koniec kropka

Ja nie jestem tego typu człowiekiem, nie przestrzegam zasad w 100%, bo zawsze mi się wydaje, że przecież jest ta druga strona. A bo ktoś był zdenerwowany, a bo będzie komuś przykro, że dostanie bana i nie będzie mógł się wypowiadać w jakimś tam temacie. Więc dla mnie taka osoba, jest bardzo potrzebna w zespole, bo jak widać, mnie też trzeba przypilnować.
Pamiętam, jak się wkurzałam, że admini nie zakładają działów na kolejne dodatki, albo serie gry. Dlatego się uparłam, że chcę mieć admina. Serio - to był jeden z głównych powodów. I narzekania ludziów, że czekają już dwa miesiące na zmianę nicka. I od tamtej pory bardzo pilnuję, by każda gra miała swój dział w odpowiednim czasie, by w panelu użytkownika były pola, że się posiada najnowszy dodatek do The Sims, by "Józek" miał zmieniony nick na "Stefek" w ciągu 24 godzin od wysłania PM.
Aktywuję też na bieżąco konta użytkowników świeżo zarejestrowanych, bo w związku z falą spambotów sa straszne przetasowania.
Mam problem z dostrzeżeniem rang - kto powinien już mieć usuniętą, a komu należy się inna. Ale tutaj liczę na pomoc innych osób z obsługi, że mi o tym przypomną.
Nie jest to ciężka praca. Wchodzę na forum rano i wieczorem i zazwyczaj to wystarcza na ogarnięcie tych spraw. I mam przy tym życie
Dopiero teraz mi dowaliliście roboty

Chyba Was wszystkich pobanuję, albo usunę forum
Irytuje mnie: zegar, brak skórek (no dobra, akurat to mnie nie irytuje, bo mi na tym osobiście nie zależy) aczkolwiek irytuje mnie, że nie można wgrać skórki różowej i czarnej, by każdy użytkownik mógł sobie ustawić taką, jaką by chciał. Irytuje mnie, że serwer czasami nie działa i przez dwa tygodnie nie można dostać się na forum, a w tym czasie kończą się trzy konkursy.
Irytują mnie narzekania na ten temat.
Czasami irytują mnie tak bardzo, że mam ochotę usunąć konto i robić w tym czasie coś innego.
Kilka osób napisało, że "się wypaliłam". I w pewnym sensie mają rację. Właśnie z powodów powyższych. Tutaj dzięki dla Gingersa, bo to on grzebie w ustawieniach, stara się wgrać nowe logo itp.
Z pewnością wypaliłam się "konkursowo". Może to zabrzmi melodramatycznie, ale było mi przykro, że w ostatnim organizowanym przeze mnie konkursie nie było zgłoszeń. To trochę skutecznie mnie zniechęciło do wymyślania kolejnych. Ale to mój problem, nikt nie musi się z tego tłumaczyć

Może dałam głupi temat.
Wiele razy myślałam, że pora już zrezygnować, że rzeczywiście zainteresowały mnie inne rzeczy, że nie gadam tak często z użytkownikami, że nie udzielam się w offie ani w forumowych grach. Że coraz mniej ludzi stąd znam i kojarzę. Przepraszam, głupio mi za to. Ale wierzcie mi - mam do Was sentyment i z drugiej strony zabawnie jest obserwować np. Kubussa, który nagle stał się pyskaty i sypie "gównem" na prawo i lewo, a taki miły chłopiec kiedyś z niego był i budował śliczne domki w The Sims 2

Ale teraz wyrósł i jest dojrzały

Może się troszeczkę usprawiedliwiam, ale wierzcie mi, jeżeli do mnie piszecie, to każdemu staram się odpowiedzieć, albo napisać chociaż "życzę miłego dnia", aczkolwiek zdarzają się sytuacje, że właśnie wychodzę do pracy, albo wróciłam skonana do domu.
A co do sedna sprawy:
Biorę pod uwagę, że nie wypowiedzieli się wszyscy użytkownicy. Ale niektóre oceny załogi się bardzo pokrywają i myślę sobie, że jednym z rozwiązań mogłoby być "przestanie szpanowania rangami".
To też by pokazało, czy ludzie są Administratorami, bo lubią być Admnistratorami, czy robią to, bo naprawdę chcą coś wnieść do naszej wcale nie tak małej społeczności.
Już pisałam, że dla mnie Gingers jest ważnym nabytkiem w ekipie. Ale może powinien dostać swój dział do moderowania, ten w którym się czuje najlepiej, a jeżeli zaistniałaby potrzeba grzebania w ustawieniach forum w stylu "trzeba wgrać nowy baner" - dostawałby na ten czas uprawnienia Admina?
Choć z drugiej strony - ta ranga którą nosi - pokazuje użytkownikom, że mogą do niego się zwrócić chociażby z prośbą o zmianę nicka. I wolałabym tego nie zmieniać.
Ilonę doceniam za pilnowanie porządku w dziale The Sims 3 i super ekstra aktualne newsy. Ilona - sama z nich często korzystam

Ale patrząc na ankietę - może jeżeli byłabyś moderatorem, który zajmuje się tylko tym i nie wlepia ostrzeżeń albo banów za słowo "chamski"

pokazałabyś wszystkim jak bardzo nadajesz się do tej pracy?
Apocalypsa jest niemiła

Taki jej urok

Ale z ankiety wynika, że raczej dobrze wykonuje swoją pracę. Jej bym zostawiła smoda. Niechaj se ogarnia ten dopust boży, jakim jest offtop
Charionette (ech kochana Nysia

) - Ciebie też pamiętam

Myślę, że chyba się zgodzicie, by zostawić jej smoda?
Libby - "nie widzę jej pracy na forum" ;D Dobrze powiedziane - i dlatego powinna dostać według mnie uprawienia administratora

Bo to się często przewija, że "od kiedy została admnistratorem, to tak jakby ucichła"

A tak serio - to ja widzę, jaką Libby jest "pracownicą", jak bardzo stara się rozwiązywać konflikty, jak się zastanawia, czy "już dać bana, czy tylko niepunktowane ostrzeżenie". Serio - myślę, że byłaby dla mnie najlepszą zastępczynią.
Motyka chyba może zostać na stanowisku admina, bo jest pomocny i opanowany.
Co do mnie - dzięki za miłe słowa. Czuję się za to forum odpowiedzialna, chcę by panował na nim porządek, a ludzie się wzajemnie szanowali. Wydaje mi się, że nie chcecie bym rezygnowała z funkcji, ale jeżeli taka byłaby Wasza wola - jestem w stanie to zrobić.
Chyba odniosłam się do wszystkich z obsługi? Jeżeli o kimś zapomniałam, to przepraszam.
To wszystko oczywiście - moje zdanie. I tylko moje. Ale jednocześnie w jakiś sposób podsumowałam ankietę.
A teraz dość poważne dwie sprawy. Rudzielcu - staram się nie podejmować decyzji samodzielnie. Nie chcę też publicznie mówić rzeczy, które Ciebie dotyczą. Ale mogę napisać, że trochę przykro, że zrezygnowałaś z moda. Bo to też jakaś forma sprawdzianu. Nie wiem, kto to wymyślił, ale to, że ktoś z moda zostaje adminem jest awansem to jakaś bajka

Pewnie się ze mną nie zgodzicie, ale ja osobiście nie czuję się kimś lepszym tylko dlatego, że mam czerwony nick. Wręcz czuję się jak urzędniczka na Waszych usługach - trzeba zmienić komuś nick, coś tam pomóc. itp. itd. Ale to bardzo lubię i nadal chciałabym to robić
Teraz sprawa, którą zaniedbałam, ale może inni się też wypowiedzą i mam nadzieję, że się ze mną zgodzą (jak ktoś się nie zgodzi, to dostanie bana

, że Liv za to ścisłe przestrzeganie regulaminu powinna dostać Moda Emeryta. Bo naprawdę włożyła w to forum kupę czasu i energii.
Liv i chciałam Ci tutaj napisać, że czasami jest mi przykro. Byłaś moderatorką. Wiesz doskonale, jak to wszystko od wewnątrz wygląda, jak narzekamy na te ciągłe "problemy techniczne" i jak sama na nie narzekałaś, a teraz kilka razy spotkałam się z tym, że niezwykle łatwo przychodzi Ci krytykowanie całej obsługi, że nic nikt nie robi oraz nic się nie dzieje...
Miło wspominam Annie1981 - według mnie ona była SUPER

modem i ma dużo chęci do pomocy, no ale niestety zrezygnowała.
Forum awaryje - to trochę ja zawaliłam, bo wydawało mi się, że nie ma takiej potrzeby. Ale może jeżeli ktoś chciałby się tego podjąć - proszę bardzo.
Z doświadczenia to wyniosłam, bo był jeden naprawdę fajny projekt na forum, ale niestety upadł. Ktoś miał super pomysł, ale trzeba mieć naprawdę dużo czasy, siły i charyzmy by pewne sprawy dociągnąć do końca. Osobiście nie widzę potrzeby forum awaryjnego, bo i tak w tym czasie nic jako administrator na nim nie zrobię. Pewnie macie kontakt ze swoimi znajomymi z tego forum, na innych komunikatorach, a forum awaryjne, na którym umieszczałabym posty "Forum.Thesims.pl nie działa i nie wiem, kiedy znowu będzie działać" dla mnie jest bez sensu.
Facebook, Tumbler, współpraca itd. - ostrzegałam, że tym nie chciałabym się zajmować, bo nie lubię fakzboka, ale moim zdaniem dziewczyny robią to dobrze. Dzięki Wam

Co do współpracy z innymi stronami dotyczącymi simów - jest to świetny sposób na pozyskanie nowych użytkowników, ale co tłumaczyłam Blackowi - współpraca z mojej strony (ale też chyba ze strony technicznej forum) może być tylko znikoma. I tak Gin odwalił kawał dobrej roboty, że umieścił to logo, aczkolwiek my z tych osławionych powodów technicznych niewiele też możemy zaproponować.
Z pewnością trzeba uściślić regulamin sygnatur. Myślę że 500 x 100 pikseli będzie w sam raz.
Jeżeli chodzi o przekleństwa w postach, tutaj zgodzę się z Apo, że raz na jakiś czas może się zdarzyć. Ale jeżeli ktoś ciągle używa ich w swojej wypowiedzi - powinien ponieść przykre konsekwencje. Przesada nie jest wskazana. I tak przy okazji - czytając posty Kubussa sama jestem pod wrażeniem wulgarnego tonu Twoich wypowiedzi. Proszę - opanuj trochę temperament, bo bycie kulturalnym jest w cenie

No i niestety musicie wszyscy zaakceptować ten stan rzeczy, że do obsługi forum będzie zależało, czy **** to już o jedno słowo za dużo, czy nie. Ale możecie się zawsze odwołać do innej osoby z obsługi, jeżeli wyda Wam się, że ktoś nadużył uprawnień. Ło matko - zaczyna się robić jak w Sądzie Okręgowym
No i po wypowiedzi Panny Kędziorek... Jestem pod jej wrażeniem
No to się wyprodukowałam. No i co o tych moich pomysłach myślicie?