Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Odp: Oceń moderatora/administratora - cz. 3
Zelkam miała tylko 11 lat?! Mi się wydawało, że 13... 
Cytat:
Liv bardzo dużo wniosła do Załogi, wręcz zastąpiła Haughtona
|
Poniekąd też o to mi chodziło
Cytat:
I od tamtej pory bardzo pilnuję, by każda gra miała swój dział w odpowiednim czasie, by w panelu użytkownika były pola, że się posiada najnowszy dodatek do The Sims, by "Józek" miał zmieniony nick na "Stefek" w ciągu 24 godzin od wysłania PM.
|
I taką Twoją pracę da się zauważyć 
Cytat:
Chyba Was wszystkich pobanuję, albo usunę forum
|
Banowanie wszystkich zajęłoby trochę czasu... 
Cytat:
Czasami irytują mnie tak bardzo, że mam ochotę usunąć konto i robić w tym czasie coś innego.
|
Mamy podobny staż na forum i jesteśmy niemal tak samo do niego przywiązane, no ale nigdy nie przyszło m ido głowy, żeby konto usunąć :>
Cytat:
Kilka osób napisało, że "się wypaliłam". I w pewnym sensie mają rację. Właśnie z powodów powyższych.
|

Cytat:
Może to zabrzmi melodramatycznie, ale było mi przykro, że w ostatnim organizowanym przeze mnie konkursie nie było zgłoszeń. To trochę skutecznie mnie zniechęciło do wymyślania kolejnych.
|
Przypomnij sobie stare, dobre czasy, gdy przy ogłoszeniu "Historii..." niemal wszyscy forumowi pisarze zbierali się i wymyślali historyjkę na podstawie zdjęć! Taka forma konkursu zawsze mi się podobała, bo prościej mi pisać, gdy mam jakieś wyznaczniki (szkoła...). A reszta to już kwestia fajnego pomysłu i dobrego kunsztu pisarskiego I serio, byłam zawiedziona, że przestały odbywać się regularnie ;<
Cytat:
Liv i chciałam Ci tutaj napisać, że czasami jest mi przykro. Byłaś moderatorką. Wiesz doskonale, jak to wszystko od wewnątrz wygląda, jak narzekamy na te ciągłe "problemy techniczne" i jak sama na nie narzekałaś, a teraz kilka razy spotkałam się z tym, że niezwykle łatwo przychodzi Ci krytykowanie całej obsługi, że nic nikt nie robi oraz nic się nie dzieje...
|
Bjork, mylisz. Wskaz mi chociaż jednego mojego posta, w którym narzekam na problemy techniczne.
Ja rozumiem, że forum jest jakie jest, że właściciel się nami nie interesuje i że macie dość narzekań userów na awarie itd. Też miałam dość. Nie, w zasadzie nadal mam 
Czytaliście moją rozmowę z Gingersem. Nie padło w niej ani jedno słowo krytyki w stronę forum od strony technicznej.
A co do Was jako załogi - w zasadzie okazało się, że moja opinia niemal idealnie pokrywa się z opiniami reszty userów. Aczkolwiek ta ankieta i to, że stanęłaś na wysokości zadania i doprowadziłaś obie strony konfliktu do porządku uświadomiła mi, że trochę za surowo Ciebie oceniłam, Bjork. Wolałam Cię za czasów naszych rozmów na gg i wymieniania piosenek ( i ciężko mi się pogodzić, że te czasy, kiedy było Cię pełno na forum już nie wrócą i że teraz już zawsze będziesz taka cichutka i w cieniu, wykonując swoje obowiązki i ogarniając to wszystko 
No ale tak, everything's changing ;(
Dobrze, że napisałaś nam tu tyle mądrych rzeczy! Po przeczytaniu tego niemal kamień z serca mi spadł, bo nareszcie wiem, co Ty o tym wszystkim sadzisz! Twój punkt widzenia zawsze był skrajnie inny od mojego, ale z wiekiem chyba jestem coraz bardziej wyrozumiała i spokojna. Nadal jednak nie zgadzam się ze wszystkim - dla mnie sygnał od userów, że dana osoba się nie nadaje (i to w takiej ilości), w dodatku uargumentowany, jest podstawą do działań. Wiem, że jakby tak wszystko podsumować, to w administracji może zostałoby z 5 osób, ale z drugiej strony... Lepsze "rodzynki", które coś robią, aniżeli cała armia, która się nie bardzo garnie do czegokolwiek. Poza tym, im mniej osób i im więcej czasu spędzają na forum, tym łatwiej się z nimi dogadać i coś ustalić. Za czasów mojej moderki tym bardziej dawało mi się to we znaki i wkurzało mnie. Jak widać, odbija się to echem na postrzeganiu władzy przez "lud". I szkoda czasu na tłumaczenie się.
Co do reszty, staram się zrozumieć 
Anyway, dzięki za wszelkie wyjaśnienia, za miłe i zupełnie prawdziwe słowa co do niesfornej Livki Dobrze wiedzieć, że moje czepianie się, wredne odzywki i sarkazmy nie wpłynęły aż tak bardzo na całokształt moich dokonań tutaj Jeśli na forum zacznie się lepiej dziać, to się zamknę, daję słowo xD
No i czekam na efekty ; D
|