Dzięki wielkie Searle

Będę czekać!
OK, zasadniczo udało mi się ustalić dwie konkretne rzeczy - to, że simów resetuje przy nurkowaniu z rurką NIE jest kwestią jakiegokolwiek modu, oraz: reset następuje również przy próbie przejścia Ścieżką Ognia. Co do pierwszego wniosku - dzisiaj przeprowadziłam generalne czyszczenie (czyli odinstalowałam całą grę, wyczyściłam wszystkie rejestry i zainstalowałam ją ponownie). Następnie odpaliłam najpierw bez aktualizacji do wersji 1.55 żeby wykluczyć możliwość ew. buga którego aktualka mogłaby wnieść, a następnie po aktualizacji - za każdym razem osiągnęłam taki sam efekt, tj. sima resetowało przy obu czynnościach. Jakby tego było mało próbowałam obejść dzisiaj nurkowanie z rurką i postanowiłam odnaleźć w Isla Paradiso jakąś syrenę. Co odkryłam? NIE mam żadnej syreny w otoczeniu ani nigdzie - naprawdę, przeprowadziłam ogromne śledztwo, starałam się mocno i w końcu odgrzebałam niejaką Mię Adul (jakoś tak) która pierwotnie w grze jest syreną. U mnie jednak nią nie była, zatem postanowiłam przemienić innego sima własnoręcznie za pomocą tych glonów z nagród szczęścia życiowego. Owszem, animacja przemiany była, ale w połowie została przerwana, sim się zresetował a punkty SŻ poszły w niebyt. I teraz następuje moje pytanie - czy możliwe jest, żebym po prostu miała jakąś wadliwą wersję gry? Może zwyczajnie kupiłam wybrakowany produkt i powinnam się z tym zwrócić do polskiego pododdziału EA? Pytam i ciągle się powtarzam, bo to jednak strasznie frustrujące wydać kasę na coś, na co długo się czekało a w efekcie dostało się jedno wielkie rozczarowanie...
Przepraszam za spamowanie wpisami, ale nie mam już opcji edycji ostatniego posta. Chciałam tylko powiedzieć, że sprawdziłam grę na innym PC i tam wszystko działa... zatem to wina mojego komputera. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?
Opcja edytuj powinna być pod Twoim postem