Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze
Nie podoba mi się ten pomysł. Moim zdaniem twórcy gry sprężają się na siłę i ciągle wymyślają coś nowego tylko po to, aby trzepać kasę na wiernych fanach. Najlepsza była, jest i będzie dla mnie dwójka, bo mam wrażenie, że właśnie w nią włożono najwięcej serca i pracy. Wydano 8 świetnych i przemyślanych dodatków do gry (zwycięzcą jest dla mnie Własny Biznes, nikt wcześniej na to nie wpadł), z czego jeden nieplanowany, ale stworzony na prośbę graczy (Zwierzaki). Do tego dodatki typu akcesoria i chociaż niektórzy się krzywią, że dodatki "IKEA" i "H&M" to wstrętne reklamowanie produktów w grze, to muszą przyznać, że były to chyba najlepiej zrobione akcesoria ze wszystkich.
"Plastusiowe" twarze simów w trójce i meble przeniesione żywcem z dwójki utwierdziły mnie w przekonaniu, że przy wydawaniu tej gry ważniejsze były pieniądze niż praca nad nią. Nie wiem jaka będzie czwórka, ale jeśli twórcy zamierzają dalej iść w kierunku obranym przy trójce, to ja podziękuję i zostaję przy The Sims 2. Nadal są blogerzy którzy tworzą piękne dodatki do tej gry i myślę, że nie pozostanę jedyną, która będzie je jeszcze doceniać.