Reputacja: 11
|
Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze
Cytat:
Napisał Maqrƴǁ
Ok za dużo czytania, wiem, że się wtrącam.
Ten "PROLOG"-w sumie nie można tego tak nazwać, to nie prolog- wydaje mi się wyssany z **** przez jakiegoś pseudo fana. EA + Maksis, bo przecież połączyli siły, powinni starać się chyba żeby gra była bardziej realistyczna, nowoczesna, i bardziej przypominała ludzki świat, nie sądzicie? Wejdźcie na YT-ba i poszukajcie "The sims 4", lub coś w tym stylu. Takich rzeczy jest tysiące. Nie zapominajmy również, o tym, że nie można nazwać kolejnej części gry, np.: aktualizacją do TS1, no przepraszam Was! TS1 to staaara bajka, dawno zakończona. Wydaje mi się, że EA chciałoby zrzucić z siebie tą grę, jeżeli stworzyli lepsze, mam na myśli TS2, i TS3. Ta bardzo niedopracowana, i dziwna jakość z tego "prologu" zawsze mogłaby być chwytem reklamowym, prawda? Gra została oficjalnie zapowiedziana, wiem, ale czy od razu powinno być 31 stron dyskusji o niej? Założę się, a nawet mogę dać sobie rękę uciąć, że po wyjściu podstawy TS4 wiele graczy The sims nie odejdzie od swojej ulubionej części, choćby nawet z braku dodatków do TS4, jak i braku nieoficjalnych "downloads" i "packages" dodatków. Gra w 100% będzie w granicach cenowych 100-250zł. To też jest pewne, zważając na gospodarkę, nie tylko naszą. EA będzie chciało zobaczyć ile rybek połknie ich haczyk. Po wyjściu kilku dodatków, akcesorii (nie wiem jak to się odmienia, lol) cena spadnie do granic 100-150zł, niżej pewnie nie upadnie. To będzie również jeden zarodek tego, że gracze nie odejdą od swoich gier, mam na myśli pozostałych części gry. Najprawdopodobniej, jeżeli EA zauważy, że rybki nie połykają haczyku cenowego, a gra może nie przynosić zysków zmniejszą cenę, jednak potrwa to jakiś czas.
To tyle z mojej strony, pewnie coś tu jeszcze kiedyś skrobnę...
Papa! 
|
Maqrƴǁ, tak naprawdę to ja nie wiem, o co Tobie chodzi. Masz pretensje, jesteś oburzony, nie podoba Ci się pomysł powstania TS4? Pytam poważnie, bo czytam Twój post już drugi raz i go nie rozumiem.
Piszesz oczywiste rzeczy - to jasne, że ta gra, jako nowość, osiągnie na początku zawrotną cenę. Zawsze tak jest z nowościami, zwłaszcza tak szumnie zapowiadanymi i wyczekiwanymi, i tego nic nie zmieni, ale jakoś nie sądzę, żeby to przeszkodziło prawdziwym fanom serii w jej kupnie. I gdzie widzisz problem z tym brakiem dodatków? Przecież to oczywiste, że ich jeszcze nie będzie! Dla mnie jakieś niedorzeczne jest to, co piszesz - przecież każda część była kiedyś nowością, nikt tego nie miał, więc i nieoficjalnych dodatków nie było... Ale właśnie dlatego trzeba będzie w to grać, by w końcu zacząć tworzyć nowe rzeczy. Uważam właśnie odwrotnie niż Ty - że każdy porzuci dotychczasowe części tylko po to, by przetestować tę najnowszą. Choćby z czystej ciekawości.
I dlaczego przeszkadza Ci, że powstało tu 31 stron tematu? Czy to źle? W czym Ty widzisz problem, że ludzie tu dyskutują o każdej nowej ujawnionej ciekawostce, snują domysły, jak gra będzie wyglądać, piszą o swoich oczekiwaniach? Kompletnie Ciebie nie rozumiem w tym miejscu. To jest forum DYSKUSYJNE, więc się tu dyskutuje i produkuje kolejne strony... A sprawa jest nie byle jaka, bo chodzi o najnowszą część gry. Zaliczyłam zonka przy tym wątku w Twoim poście, bo serio nie wiem, dlaczego to dla Ciebie taki problem.
I tak na dobrą sprawę to my jeszcze nic nie wiemy, nie ma żadnych ostatecznych grafik, więc na ten temat nie ma się co tu rozwodzić i lamentować. Wszystko jest w fazie rozwoju, więc ma prawo jeszcze wyglądać niewyjściowo, nawet jeśli jest to współpraca Maxisa i EA. Wszystko się zmieni! Też na początku się zszokowałam, ale inni uświadomili mi, że to tylko szkice, ogólny zarys, więc nie ma się co stresować i podnosić sobie ciśnienia w tym momencie.
Naprawdę nie wiem, czy to dzisiejszy ukrop mi tak doskwiera i już nic nie ogarniam, czy Ty serio napisałeś tego posta tak, jakbyś niczego wcześniej nie przeczytał na ten temat. Kompletnie nie rozumiem, o co Tobie chodzi 
Ostatnio edytowane przez Malin : 28.07.2013 - 18:39
|