Dobry wieczór, nadrabiam
Cytat:
Ktoś gdzieś napisał, że zrobić ładnego ciemnoskórego sima jest dość trudno i prawdę mówiąc, zgodzę się z tym, bo próbowałam robić już wielu, ale niemal za każdym razem efekt mnie nie zadowalał.
|
Wydaje mi się, że cała trudność polega na tym, że na co dzień w Polsce nie mamy za dużo czarnoskórych ludzi, także nie możemy się do woli zaobserwować

Na lekcjach geografii w gimnazjum co prawda były podawane (przynajmniej w mojej szkole

) cechy typowe dla przedstawicieli danej rasy i to jest pomocne, aczkolwiek żadna teoria nigdy nie zastąpi wiedzy opartej na własnych, często podświadomych, spostrzeżeniach.
Malin, kochana, cały urok Twoich simów polega na tym, że oglądający nie tyle zastawia się, czym sim jest piękny czy nie, ale skupia się na szczegółach - wykonaniu, czasu poświęconemu, po prostu pokazaniu tych simek jako wyjątkowych tworów. Mam nadzieję, że Ty sama postrzegasz swoją twórczość pod tym kątem. Piękno zewnętrzne często oparte jest na utartych schematach - dla przeciętnego zjadacza chleba piękne są modelki, może aktorki, w każdym razie ludzie, którzy wkładają masę czasu i pieniędzy tylko po to, żeby być podziwianymi.
Simy to nie ludzie i powinnaś być z siebie dumna, że swoimi prezentacjami oddziałujesz nie tylko na zmysł estetyczny oglądających. W Twoich pracach widać "coś" więcej i to na tym "cosiu" powinnaś się głównie koncentrować. Nie mówię, że teraz tego nie robisz, ale pospolite zastanawianie się, czy sim jest ładny czy nie, zostaw laikom. U Ciebie nawet simka z garbatym nosem może wyglądać fajnie - na tym polega Twój talent
Simka rudowłosa - bardzo podoba mi się jej zdecydowany, pewny siebie look. Taki rogacz z niej

Rysy twarzy wyszły bardzo dobrze jak na przedstawicielkę tego odcienia skóry!
Maya zaś pod tym względem prezentuje się jeszcze lepiej! Czasami patrząc na zdjęcia simów mam wrażenie, że coś widać w ich oczach, co uważam za sukces twórcy
(Albo to najwyższy czas dla mnie, żeby się wybrać do psychiatry =|). Druga simka niby taka w cieniu siostry jest, ale widzę MOC w jej spojrzeniu!

Jest piękna w swojej prostocie i naturalności
Prawie jak sarna!

Zresztą, ta simka nawet kojarzy mi się z sarenką :>
Cytat:
niemniej jednak, kreując jej charakter, poszłam w stronę spokoju i powagi
|
... co doskonale oddałaś w tym, że simka się nie uśmiecha
Jak do reklamy żelu pod prysznic! Te wirujące kropelki wody...
Cytat:
Przyznam, że trochę dziwnie robiło mi się postać bez makijażu. Jestem przyzwyczajona do dużej ilości make-upu, ale postanowiłam sprawdzić, co mi wyjdzie, gdy nie nawalę tego tuszu i cieni do powiek ; )
|
Ale pieprzyków i tej kropki na podbródku (to się jakoś fachowo nazywa?

) nie oszczędziłaś
Simcia ma zdecydowanie "modelkowaty" wygląd! Serio wziąć ją do reklamy tego nieszczęsnego żelu pod prysznic!
Wyszło tak, jak miało wyjść, czyli naturalnie i z odpowiednim wyważeniem. Ten chłód płynący z jej twarzy jest miłą odmianą na czas ostatnich upałów

Aczkolwiek w przedostatnim zdjęciu za bardzo się zamyśliłaś o niebieskich migdałach

A zdjęcie bez obróbki dowodzi jej naturalności! Nawet ten ziemisty kolor tła nie jest tu bez znaczenia!
No, Ameryki nie odkryję tym stwierdzeniem, ale najnowsze simki to kawał dobrej roboty!