View Single Post
stare 03.08.2013, 20:59   #7
kubuss

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia

John popatrzył na Dona. Odwzajemnił uśmiech, ścisnął mu serdecznie rękę, przyciągając go lekko ku sobie, szepnął do niego:
- Damy radę - po czym zaczął normalnym tonem - Ludzie myślą że to ja jestem mordercą, gdyż rzadko mnie widać w mieście. Wiesz jaki jest ku temu powód? - zrobił pauzę patrząc w oczy rozmówcy - Moja praca i dochodzenia.
Patrzył na reakcję Dona, odczekał i ciągnął dalej.
- Pierwszy raz o Meonie usłyszałem we wiadomości w mojej krótkofalówce. Było to całkowicie przypadkowe zdarzenie. Siedziałem wtedy w stołówce. Zaniepokoiło mnie to gdyż w gąszczu niezrozumiałych dla mnie słów, najprawdopodobniej w innym języku usłyszałem zrozumiałe dla mnie słowo, które później okazało się imieniem. - wziął oddech i kontynuował - Miałem podejrzenia, więc udałem się na komisariat w celu rozwiania tych wątpliwości. Było to po zabójstwie Dżoany Sheppard, tam mimochodem dzięki nieudolności policjanta dowiedziałem się że podejrzewają że w mieście działa mafia, która likwiduje nowoprzybyłych na ekspedycję. Więc poszedłem wykraść listę osób biorących udział w ekspedycji z kwater głównodowodzących. Przydały się też moje znajomości, ale to mało ważne. I wtedy zauważyłem na liście imię Meona. I wiedziałem już wszystko.
Mężczyzna skończył monolog, czekając na reakcję rozmówcy, cały czas patrząc mu głęboko w oczy.
kubuss jest offline