View Single Post
stare 11.08.2013, 01:14   #4
muffindance

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: xheyanna's sims

Wybacz, ale dla mnie prawie cała jej twarz jest do wymiany. Z góry piszę, że paznokcie mi się nie podobają, bo jak dla mnie nie pasują do niej + brzydko się zbugowały na pierwszym zdjęciu. Kształt twarzy ma filigranowy, a resztę jakby nadmuchaną. Gdybyś nie przesadziła z suwakami, byłoby nieźle. Przesadziłaś trochę z pudrem na policzkach (a może mi się wydaje? moje simki praktycznie go nie używają).
Oczy - bardzo ładne, ale zmniejszyłabym je, bo są trochę nienaturalnie okrągłe. Kolor na plus. Trochę za długie rzęsy, ale dzięki fajnemu podkreśleniu kredką wyglądają zupełnie inaczej. Wydaje mi się jednak, że za bardzo nad nimi się nie starałaś. Chyba podniosłaś tylko powieki i je powiększyłaś. No, ale to tylko moje wrażenie.
Nos - czy aby nie za mocno zagłębiłaś mostek? Wydaje się być wklęsły na pierwszych trzech zdjęciach, szczególnie widać to mocno na drugiej fotce - mam wrażenie, że pomiędzy jej brwiami jest guz. Niestety, ten nos nie kojarzy mi się z murzyńskimi korzeniami, a już w ogóle z Rihanną. Jest za okrągły i pyzaty. Nos to twardy orzech do zgryzienia w TS3, zwykle to na nich się opieram, kiedy oglądam simy, a ten wygląda bardzo nie naturalnie. Jakby był spuchnięty po nieudanej operacji.
Usta - nieproporcjonalne do reszty twarzy, jakby Kira przesadziła z botoksem. Do tego ten błyszczyk. Kiedy simce daje się specjalne takie duże usta, nie powinno się ich podkreślać niczym błyszczącym, bo efekt jest przeciwny - zamiast ładne i okrągłe, wydają się napompowane i nienaturalne. Kształt jest całkiem ładny, ale są zdecydowanie za duże. Szminka moim zdaniem powinna być tu lekko różowa, żeby je delikatnie podkreślić.
Ogólnie rzecz, ujmując, simka mogła być nie zła, ale ma wszystko za duże. Podoba mi się jej imię, bo tak nazywa się córka jednej z bohaterki serialu Orphan Black. Bardzo fajny fryz, ale kolor coś mi nie pasuje. Ślicznie jest za to ubrana, zakochałam się w tej sukience. ]
Poleciało trochę krytyki, ale wiem, że z czasem się wprawisz w tworzenie simów i złapiesz tego bakcyla w rękę. Wtedy będzie ci zdecydowanie łatwiej i simy będą wychodzić o wiele ładniejsze i bardziej naturalne.
Tymczasem czekam na następne.