Cytat:
Napisał Caesum
Problem w tym, że casuale lecą najpierw na grafikę, a dopiero potem na gameplay.
|
Moglbym sie tutaj z toba zgodzic, gdybysmy mowili o konsolach. Wiadomo, jest jedna, glowna architektura i pewne jest, ze gra odpali identycznie na kazdym egzemplarzu sprzetu. Dlatego to glownie gry multiplatformowe sa upraszczane w zamian za przyzwoita grafike wlasnie po to, by zadowolic casuali. Na rynku PC'towym sytuacja ma sie zgola inaczej.
Cytat:
Poza tym to stwierdzenie byłoby prawdziwe, gdyby to był dalej rok 2000 i pionierem było playstation 2 z pamięcią 32mb ram.
|
Zarowno GameCube jak i pierwszy Xbox byly potezniejsze od Playstation 2, a nie odniosly takiego spektakularnego sukcesu jak ps2. To tak btw.

Poza tym w tamtym okresie nie bylo jeszcze trendow jakie mamy obecnie. Gry nie byly jeszcze narzedziem popkultury, ewentualnie zjawisko to moglo co dopiero raczkowac.
Jej, nawet nie wiem poco o tym wspominam. To temat na dluzsza dywagacje
Cytat:
Nawet wiecznie w tyle gry RPG zaczęły dorównywać grafiką FPSom, które zawsze były w tym najlepsze.
|
No tak, COD to przeciez pronier i wzor jezeli chodzi o grafike
Cytat:
Ja tu nie oczekuję, że zaraz Maxis wyskoczy z simsami na CryEngine czy Unreal Engine, ale mogliby się chociaż postarać o dociągnięcie grafiki do faktycznie siódmej - obecnie już KOŃCZĄCEJ SIĘ - generacji. To co ja widzę to jakieś Wii a nie porządna gra godna swoich czasów.
|
No bez przesady, Wii takiej grafiki raczej nie wygeneruje

Seria sims jak wiele innych GLOWNIE CASUALOWYCH gier, opiera sie zjawisku pakowania gry w piekne opakowanie. Nie znam osobiscie gry, ktora moglaby sie poszczycic naprawde ladna oprawa graficzna i jednoczesnie bylaby gra tylko dla niedzielnych graczy.
Zeby nie bylo, ja nie uwazam, ze grafika jest ok. Mogliby co nieco poprawic, owszem. Natomiast nie oczekujmy cudow na kiju, bo tego nie otrzymamy. Poprostu, gra jest na sprzet z przedzialu low-mid range. Taka sytuacja