Cytat:
Napisał Don
Nie wiem, moze styl? Mi on nie pasuje, ale moze na to stawia EA przy premierze Sims 4. Choc przyznac trzeba, ze to zdecydowanie za malo.
Dalej jednak uwazam, ze po screenach ciezko jest tak naprawde wywnioskowac jakie wodotryski gra posiada. Zobacze gre w ruchu, wtedy bede mogl wystawic szersza opinie. Na razie wstepnie mowie "nie" dla samego stylu graficznego.
|
No nie świadczy to dobrze o grafice gry, jeżeli człowiek musi się dwa razy zastanowić zanim napisze, co właściwie zostało usprawnione.
Cytat:
Napisał Don
Ja nie wiem, ale np. Ubisoft, ktory tez jest wielkim wydawca, ma troche inne podejscie do graczy i rynku. A interesy obu firm sie przeciez praktycznie nie roznia. Choc i ta firma ma w swoim portfolio takie kotlety jak np. Assasins Creed...
|
Jak dotąd najlepsze podejście, z jakim się spotkałem było... Polskich twórców gier. W ogóle polskie gaming industry wydaje się jakieś bardzo ogarnięte, szczególnie w przypadku CD Projekt RED, które już w ogóle jest chyba jedyną ostoją *****istości na rynku.
Cytat:
Napisał Don
No, ale przeciez WoW zalicza juz dendencje spadkowa. Nawet nie wiem, czy jest jeszcze liderem jezeli chodzi o aktywne konta. No, ale na to nie sklada sie tylko i wylacznie grafika a wiele innych czynnikow.
|
WoW zalicza tendencję spadkową z powodu gameplayu, nie grafiki. Zatracił swój oryginalny klimat z powodu licznych zmian w gameplayu, uproszczeniu rozgrywki, masowemu ściąganiu z przesłodzonych azjatyckich mmo i w ogóle wyliczać to można. Właściwie WoW zaczął dużo tracić gdy pojawiły się dodatki, bo balans gry został zachwiany, a niegdyś najlepsze zbroje/raidy straciły zupełnie na znaczeniu. Dodatek Cataclysm, który zniszczył cały świat i wprowadził apokalipsę jedynie tylko pogorszył sytuację(choć questy tam są genialne, podobnie jak nowe lokacje).
Cytat:
Napisał Don
No wlasnie, tylko problem tkwi w tym, ze oni nie maja ambicji by dac tej grze chociazby przyzwoita szate graficzna. Znajac zycie, dzieciaki beda chcialy nowa czesc "bo sa nowe" i tak machina bedzie sie krecic. Jezli gra bedzie crapem do potegi, to mam nadzieje, ze ta generacja simsow zaliczy porzadnego faila jezeli chodzi o sprzedaz. Choc jest szansa, ze wybroni sie gameplayem bo nie ukrywajmy, to on w grze jest najwazniejszy  (no dobra jest jeszcze fabula, muzyka itd. ale umowy sie, w simsach te elementy nie odgrywaja znaczacej roli, a fabula wrecz nie istnieje)
|
No i to jest niestety największy problem całej serii. Jest jedyna, jest kierowana dla dzieci i casuali, twórcy nie mają po prostu powodu by cokolwiek zmieniać. Prawdopodobnie gdyby nie to, że trzeba co jakiś czas zwiększać numerek dalej by ciskali dodatkami do trójeczki i obiekcikami w TS Store.