Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
No ludzie, bez przesady. Przy dobrej optymalizacji można mieć i dobrą grafikę i dobry gameplay. Nie po to przecież mamy LOD, normal mapping, teselację etc. by z tego nie korzystać. Właśnie tego typu efekty zwiększają zarówno jakość grafiki, jak i dają możliwość jej uproszczenia dla więcej fps. Jeżeli ktoś tu podrzuci TS3 jako przykład gry, która nie unosi własnej grafiki, to ja odpowiem na to - bo TS3 było robione przez ludzi, którzy absolutnie nie umieli jej zoptymalizować. Za podobny przykład dodam Skyrim, którego kod(nie grafikę!) musieli fani odchudzić, albo niektóre gry, które niezależnie od sprzętu mają tak samo niskie fps.
Twórcy oczywiście, powinni dodać możliwość zmniejszenia jakości grafiki na rzecz wydajności, ale nie powinni tego wymuszać również na tych, którzy mają lepsze kompy i mogą pozwolić sobie na takie a tamte wodotryski. Dlatego też nie widzę powodu, dla którego nie mieliby poprawić tekstur czy modeli. Ja nie oczekuję Crysisa, Wiedźmina czy Tomb Raidera 2013, ja oczekuję mniejszego lenistwa ze strony twórców. Choć wiadomo, mają monopol na rynku, to i po co mieliby się przemęczać. W/w obrazki to jedynie wyolbrzymiony przykład, ale już teraz widać, że simsy graficznie bardzo odbiegają od tego, co mogliśmy zobaczyć nawet kilka lat temu.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 21.08.2013 - 16:05
|