Cytat:
Napisał Agor-ia
Ale przy takich możliwościach obróbki ciała sima dziedziczenie będzie teraz bardziej skomplikowane. Przynajmniej tak na mój rozum
|
Dla chcącego nic trudnego
Cytat:
Dominujące cechy są już w TS2, nie wiem jak to jest w trójce.
|
No właśnie ja też nie wiem i ciekawi mnie to.
Cytat:
Fajnie by było, gdyby dziedziczenie było mniej więcej takie, jak w rzeczywistości.
|
Ja tego oczekuję. A przynajmniej czegoś więcej niż zastosowanie II prawa Mendla w przypadku włosów, oczu i koloru skóry.
Cytat:
Tyle że to nie jest taka łatwa sprawa, bo przecież w naturze brązowe oczy nie zawsze przebiją niebieskie, a dziecko bruneta i blondynki wcale nie musi mieć ciemnych włosów.
|
Ale to jest nadal ta sama reguła dziedziczenia (allele dominujące i recesywne genu warunkującego np. kolor włosów).
Gdyby wprowadzili różny wzrost, to tu by faktycznie z zachowaniem "biologicznego porządku" mogło być gorzej.
Cytat:
Napisał Mentosik
i to,że będą wreszcie prawdziwe emocje sima
|
Co do emocji, ja uważam, że na etapie dójki już prezentują się świetnie. Gdyby je tak jeszcze dopracować, w TS4 nie byłoby to żadną nowością.
Przykładowo... reakcja sima na swój wygląd po jego zmianie w lustrze albo gdy jest w pokoju akurat wtedy, gdy inny sim zmienia niemowlakowi pieluszkę...
Poza tym, simy potrafią stroić takie miny i nieraz trudno mi się oprzeć chęci zrobienia im fotki w takim momencie