Muszę przyznać, że czwórka coraz bardziej mi się podoba

Simy są świetne. Z wyglądu (porównując do trójki), ale przede wszystkim też jeśli chodzi o emocje. Jeśli będzie to wyglądało tak jak zapowiadali to będzie super! O wiele łatwiej będzie można tworzyć własne historie (tak jak przykład rozwiedzionego małżeństwa w notce na DotSim), bez specjalnego kombinowania.
CAS prezentuje się świetnie. Nie wiem tylko jak to się sprawdzi w praktyce (bo jeśli ktoś chciałby grać z touchpadem, bez myszki to klikanie i przeciąganie w różne strony będzie niezbyt wygodne, pomijając też ile trzeba będzie się namęczyć żeby uzyskać jakiś konkretny efekt). Podoba mi się też, że tło jest białe i nic mnie nie rozprasza. Sim jest dobrze oświetlony i wszystko jest widoczne jak na dłoni (a nie jak w stosunkowo ciemnym CASie z trójki). Ale mam nadzieję, że poprawią tekstury włosów bo teraz to trochę masakrycznie to wygląda... W trójce włosy wyglądają o niebo lepiej.
Martwi mnie trochę tryb budowy, nie do końca ogarniam jak będzie działał. Dla mnie poprzednia technika budowania była w porządku, a teraz wydaje się to zbyt skomplikowane (to co przedstawili mogłoby być alternatywnym sposobem budowania, do wyboru imo...).
Jak dla mnie to grafika jest całkiem niezła! :3 Ale powinni wszystko jeszcze trochę 'przybrudzić', dodać wyraźniejsze tekstury itd. bo na razie to wszystko wygląda tak gładko, idealnie, w nazbyt jaskrawych kolorach.
Poczekamy, zobaczymy

Ale czwórka zapowiada się cudownie!