A według mnie to jest 1 i TYLKO 1 miasto przyszłości, tylko działania w terażniejszości spowodują, jak będzie wyglądać przyszłość, a i tak przenosimy się do jednej, tylko może być zmieniona przez simów. A z tym portalem to będzie raczej na zasadzie zestawu powitalnego ze studenckiego życia, od razu przychodzi lama i daje Ci ten zestaw, tak samo gdy wczytasz rodzinę, lub stworzysz nową, zaczniesz nią grać, z nieba spadnie portal i pojawi się ten podróżnik. Jednym słowem, to będzie -LEGENDARNY- dodatek. Też mi się trochę wydaje, że to będzie droższy dodatek, ale może to przez to jak jest rozbudowany
Edit: Jednak teraz nie wiem czy kupię, kuzynki dzisiaj powiedział mi, że w sumie mógłbym nie kupować tego dodatku, a mógłbym zostawić te pieniądze i zbierać dalej na 4. No w sumie, 85zł to połowa TS4, więc nie wiem. Z drugiej strony, bardzo chciałbym ten dodatek, a tak to nie miałbym co robić do wydania 4. Jednak z trzeciej strony (

) to jak kupię the sims 4, to 3 mi się znudzi i nie będę w nią już grał. No ale z czwartej strony (

), w 3 mógłbym iść na studia, na festiwal, pływać, mieszkać w przyszłośći itd., a w 4 co? Zjedzą śniadanie, porozmawiają, pójdą do pracy. Sam już nie wiem.