View Single Post
stare 02.09.2013, 11:36   #32
Caesum
Administrator

Reputacja: 100
Domyślnie Odp: Piękna i Bestia

Takie tam czepianie się ode mnie na dzień dobry:
Cytat:
Wielokrotnie rodzina za Stanów zapraszała Lily do siebie
Pewnie chodziło o rodzinę ze Stanów?

Cytat:
czekała na nią wysoka kobieta o ciemniejszej karnacji, ciemnych oczach i włosach
Może tu czepiam się na siłę, ale brzmi mi to na takie masło maślane. Którejś ciemności bym się pozbył.

Cytat:
Piętnaście minut później była gotowa na spotkanie z resztą rodziny.
Ledwo pojawiła się w jadalni, uwaga wszystkich przebywających w niej skupiła się na niej.
Moim zdaniem niepotrzebne. Jest to raczej oczywiste, że chodzi o jadalnię i osób tam się znajdujących, tymczasem ten dodatek brzmi, jakby byli nie w jadalni, a w Lily.

Cytat:
- Hej Lily… I przepraszamy a ten hałas.
Za ten hałas.

Cytat:
nareszcie miała chwilę wytchnienia od monotonnych, codziennych robótek`
To na samym końcu.

Było również kilka zdań, w których ni stąd ni zowąd przeszłaś z czasu przeszłego na teraźniejszy, ale nie wiem czy to nie było zamierzone, więc je ominąłem.

Widzę, że teraz u ciebie pojawił się jakiś Williams. I nawet masz swoją ciotkę Charlotte!

Ciągle rozkręcasz akcję, ale za to zgrabnie wplotłaś przebłyski problemów rodziny jeszcze zanim walnęłaś prosto z mostu co się dzieje. To się chwali, bo czytelnik może najpierw zastanowić się, co dokładnie to oznacza(choć sądzę, że wszyscy przewidzieliśmy co się stanie). Przyznam szczerze, że przy natłoku imion i nazwisk, jakie wprowadzasz, potrafię się czasem pogubić - miałem tak z tym i poprzednim odcinkiem. Moim zdaniem dobrze by było, jakbyś poświęciła nowym postaciom trochę więcej czasu.

Zdjęcia są ładne i takie twoje. A pokój Lily cudowny.

Czekam na następny odcinek! Już chcę wiedzieć, co będzie dalej.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 02.09.2013 - 14:16
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem